Goed renderend ecologisch adviesbureau

Sterke speler in nichemarkt


Beschrijving

De onderneming opereert in het gespecialiseerde marktsegment van de ecologisch dienstverlening. Dit onderzoek en advies is ten dienste van beleid en van de ontwikkeling en uitvoering van groen-, bouw-, renovatie-, en infraprojecten.

Kerncijfers

  • De EBITDA marge bedraagt ruim 20%.
  • Geen schulden aan externe partijen


Bijzonderheden

De verleende diensten variëren van veldinventarisaties tot en met uitvoeringsbegeleiding, voortgangs- en opleveringskeuringen en resultaatsmonitoring.

Ecologisch advies
Ecologisch advies wordt verleend aan projectontwikkelaars, (semi-) overheden en andere organisaties en particulieren. Vanuit haar kennis en ervaring over het hele spectrum van ecologisch advies, is de onderneming in staat een totaaladvies te geven, waarbij de opdrachtgever wordt ontzorgd voor zowel ecologische als procedurele kwesties.

Kwaliteitseisen
De hoogstaande kwaliteit wordt geborgd door interne kwaliteitseisen en extern via het lidmaatschap van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). 

Markt
Vanwege het toenemende maatschappelijk belang en complexe natuurwetgeving is er sprake van een groeiende vraag naar ecologisch advies. Daarbij nemen de complexiteit en omvang van veel projecten toe waardoor zowel professionele als particuliere opdrachtgevers deze diensten uitbesteden.

Personeel
Er zijn naast de twee vennoten 4 FTE in dienst. Deze worden ondersteund door een administratief medewerkster. In het hoogseizoen wordt extra gespecialiseerde onderzoekscapaciteit ingezet.

DGA
De twee vennoten hebben de dagelijkse leiding in handen en werken ook mee bij projecten. Per project worden ook een projectleider en een projectmedewerker aangesteld.

Reden van verkoop
De huidige ondernemers naderen de pensioengerechtigde leeftijd waardoor verkoop een van de strategische opties is. Om voor een ordentelijke overdracht zorg te dragen is men bereid om voor een nader overeen te komen periode betrokken of werkzaam te blijven.

Geschikt voor
De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Aandelentransactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De huidige ondernemers wensen het bedrijf geheel te verkopen.

Verdere procedure
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 400.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Midden Nederland

Sector

Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#26566

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!