Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Goedlopend assurantiekantoor

Met voldoende groeipotentie


Beschrijving

Het assurantiekantoor bestaat al ruim 15 jaar en is actief als intermediair voornamelijk op het gebied van schadeverzekeringen voor ondernemers en particulieren. De verdeling zakelijk versus particulier is ongeveer in verhouding 60/40.

Onderneming
Het betreft een financieel gezonde en winstgevende onderneming. Door een gespreid en loyaal klantenbestand, is er geen sprake van directe afhankelijkheid. In de afgelopen vier jaren is de jaarlijkse doorloopprovisie/omzet met circa 25% gegroeid van circa € 360.000 in 2014 naar € 450.000 in 2018. De EBITDA (genormaliseerd) ligt jaarlijks rond 22%. Op basis van de huidige orderportefeuille en de marktontwikkelingen zal in 2019 de jaaromzet naar verwachting met 10% gaan stijgen en richting € 500.000 uitkomen.

Verkoopreden 
De huidige directeur/DGA heeft de onderneming gebracht tot waar zij nu staat en ook altijd actief meegewerkt in het assurantiekantoor. Het contact met de klanten is ook wat hij het leukste vindt. Het assurantiekantoor heeft een goede manager nodig, die de onderneming op een volgend niveau kan brengen en verder kan laten groeien. Verkoper geeft aan dat dit niet aansluit bij zijn competenties. Dit is de reden dat er een geschikte partij wordt gezocht om dit assurantiekantoor met veel groeipotentie over te nemen en verder uit te bouwen.

Aandelenoverdracht
De verkopende partij wil bij voorkeur de volledige onderneming verkopen, welke middels een aandelenoverdracht (100%) dient plaats te vinden. Zowel voor strategische partijen als ook MBI-kandidaten is deze onderneming erg interessant en geschikt. De overnamekandidaat dient te beschikken over ruim voldoende financiële middelen en daarnaast bij voorkeur kennis te hebben van de sector. Tijdelijke participatie van verkopende partij is bespreekbaar. Verkoper is bereid om nog enige tijd betrokken te blijven bij de onderneming, nadere invulling hiervan in overleg.Het onroerend goed wordt gehuurd, waarbij de overname van het onroerend goed eveneens tot de mogelijkheid behoort.

Verkoopmemorandum
Er is een uitgebreid Verkoopmemorandum beschikbaar welke, na afstemming met verkoper en na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring, verstrekt kan worden.

Omzet
€ 450,000
Winst
EBITDA € 100,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Noord Nederland
Sector
Zakelijke dienstverlening
Profielnummer
#26071
Rechtsvorm
B.V.