Webshop in bijzondere kamerplanten

Incl. accessoires & maandelijks abonnement

Groeiende webshop in bijzondere kamerplanten. Ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 450.000

Winst Op aanvraag

Sector E-commerce/ webshops

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 450.000
FTE 1
Beschrijving

Het betreft een goed functionerende webshop in (zeldzame) kamerplanten en interieuritems, zoals potten en accessoires in een sterk groeiende, maar nog weinig bediende markt. Daarnaast beschikt de webshop over een maandelijks plantenabonnement waarbij het aantal members varieert. De webshop bevindt zich in het midden- en hoogsegment en heeft voor verschillende portemonnees een mooi, ruim aanbod. Van het opfleuren van je woning of een cadeauartikel tot de zeldzame collectors-items.

Bijzonderheden
Verzending van de producten geschiedt binnen heel Europa via postorderbedrijven. Klantverkeer loopt zowel via Social Media als organisch. Er is een sterk sociaal media bereik. De social mediakanalen die momenteel gebruikt worden zijn: 

  • Instagram (50.100 volgers, enorm veel activiteit)
  • Facebook (2.000 volgers)

Klantenbestand en bezoekers
Daarnaast bezit de webshop een uitgebreid klantenbestand van gemiddeld 100.000 waardevolle klanten en een nieuwsbriefbestand van nog eens 11.000 members. Er zijn door de jaren heen waardevolle contacten opgebouwd met verschillende kwekers en leveranciers, deze contacten worden tot de dag van vandaag goed onderhouden. De webshop heeft maandelijks tussen de 10.000 en 30.000 bezoekers.

Mogelijkheden
Voor een nieuwe eigenaar liggen er zeker mooie kansen in opschaling en uitbreiding. Denk hierbij aan een koppeling aan verschillende marktplaatsen zoals Bol.com & Amazon, de SEO & Google Ads en wellicht zelfs het openen van een winkel in deze branche (mocht dit gewenst zijn). Daarnaast is ook de zakelijke markt nog een uitdagende kans, denk hierbij aan vergroening- en inrichting van bedrijven zoals hotelketens, horeca etc. Ook verzending buiten de EU behoort tot een van de mogelijkheden. Kortom; groeikansen liggen voor het oprapen.

Aangeboden belang
Er is geen personeel ter overname. De huidige eigenaar is eventueel bereidt om voor een bepaalde periode (overeen te komen) ondersteuning te bieden en kennis te vergaren over de werkzaamheden binnen het bedrijf en het gebruik van de benodigde software zoals bijvoorbeeld WooCommerce.

Omzet € 450.000

Winst Op aanvraag

Sector E-commerce/ webshops

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 450.000
FTE 1