Gericht op de kerstpakkettenmarkt

Groothandel Home & Deco artikelen gericht op de kerstpakkettenmarkt ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 500.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30227

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een groothandel/importeur in home & deco-artikelen. Het familiebedrijf is ruim 25 jaar actief en kent trouwe klanten (business-to-business). De showroom en de leveringen vinden plaats vanuit het eigen bedrijfspand/magazijn. De bedrijfsactiviteiten zijn niet-plaatsgebonden. Het onroerend goed wordt niet te koop aangeboden, eventueel wel te huur.

Klanten
De trouwe klanten zijn bedrijven die actief zijn in de kerstpakketten en de relatiegeschenken-sfeer. Daarnaast is er enkele jaren geleden gestart met de distributie naar zelfstandige winkeliers. Enkele voorbeelden zijn: woonwinkels, bloemisten, cadeauwinkels, tuincentra, delicatesse winkels, enz. De omzetverhoudingen: 80% richting de klanten in de kerstpakketten en relatiegeschenken-sfeer en 20% richting de zelfstandige winkeliers.

Producten
Denk hierbij aan lantaarns, windlichten, vazen, dienbladen, (geur-)kaarsen, serviezen, vuurkorven, serveerplanken, placemats, kandelaars, enz.

Kansen
Het starten van een webshop. Verdere distributie uitbreiding richting de zelfstandige winkeliers. Met de juiste producten is er in de markt van kerstpakketten en relatiegeschenken veel potentieel.

Geschikt voor
De kandidaat-koper met een creatieve geest kan voor een forse omzetimpuls zorgen. De klanten zijn binnen, maar de kunst is om ze iedere jaar opnieuw te verrassen met een aantal goede commerciële producten. Voor een alleskunner is dit bedrijf alleen te runnen, momenteel wordt dit bedrijf door 2 personen gerund. In het kerstpakkettenseizoen worden er naar behoefte extra handjes ingehuurd (magazijn).

Reden verkoop
De huidige eigenaar heeft een leeftijd bereikt waarin hij zijn (volledige) bedrijf wil overdragen aan een passende partij.

Overdracht
De huidige eigenaar is bereid om nog een bepaalde periode mee te werken. Hij vindt het erg belangrijk dat de goede naam van het bedrijf wordt voortgezet. 

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.