Groothandel in consumentenartikelen

(Non-food) met innovatieve en sterke merken

(Non food) met innovatieve en sterke merken. Ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 1.700.000

Winst Op aanvraag

Sector Detailhandel · Groothandel

RegioUtrecht

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 1.700.000
FTE 2-5
Beschrijving

De onderneming is een groothandel in consumentenartikelen (non-food) met innovatieve en sterke merken. Het heeft focus op persoonlijke verzorgings- en huishoudartikelen. De onderneming heeft een sterk assortiment van duurzame kwaliteitsmerken dat verder uitgebouwd kan worden. In de Benelux heeft de onderneming een solide naam opgebouwd als importeur van duurzame consumentenartikelen. De onderneming importeert haar producten grotendeels uit de Europese Unie en het Verenigd Koningrijk en in mindere mate uit het Verre Oosten. 

Algemeen
De onderneming levert aan winkelketens, groothandels en online resellers. De onderneming opereert in de sterk groeiende markt van duurzame en natuurlijke alternatieven voor FMCG-producten met de focus op persoonlijke verzorgings- en huishoudartikelen. De onderneming heeft naast de marktgroei diverse mogelijkheden om significant te groeien.

Kansen

 • Innovaties nieuwe categorieën binnen FMCG;
 • Focus op groei van nichemerken naar mass-market;
 • Directe verkoop (B2C) als merkvertegenwoordiger;
 • Uitbreiding distributie binnen bestaande kanalen;
 • Nieuwe product/marktcombinaties.

Unique Selling Points
Duurzame producten

 • De onderneming focust zich op duurzame producten. De vraag naar duurzame/natuurlijke alternatieven voor FMCG neemt toe.

Sterke/innovatieve merken.

 • De onderneming verkoopt sterke/innovatieve merken.

Investeringsoverwegingen
Groei huidige merken (focus op merken)

 • De onderneming kan groeien door meer focus op merken. Sommige merken worden reeds grootschalig in andere Europese landen verkocht.

Potentiële merken (nieuwe merken)

 • Merkenhuis verbreden en verdiepen met meer merken en/of categorieën, hier zijn reeds diverse kansen in beeld. Doordat de onderneming importeur is heeft de onderneming de benodigde credibility opgebouwd.

Nieuwe website en webshop

 • Hierdoor kan de onderneming haar assortiment ontsluiten en onafhankelijke winkeliers en franchisers beter faciliteren. Omzetgroei door rechtstreeks te leveren aan winkeliers, met bijbehorende hogere marges.

Relatiebeheer en acquisitie

 • Van reactie naar proactief. Met een proactief beleid kan de onderneming groeien door samenwerkingen te ontwikkelen met bestaande en nieuwe key accounts.

Financiën
De omzet laat een stijgende trend zien. De omzet steeg in de jaren 2019 tot en met 2021 met respectievelijk 101,7%, 69,2% en 41,3%. Door omstandigheden en interne focus is de groeiambitie voor 2022 beperkt. De EBITDA is sinds 2019 ieder jaar gestegen, ondanks investeringen die gedaan zijn in de groei. Het EBITDA-% voor 2022 en verder zijn conform de minimale verwachtingen van de ondernemer. Een significant hogere (winstgevende) groei van minimaal 20%-30% per jaar is zeker mogelijk. Hiervoor zullen strategische keuzes gemaakt dienen te worden door koper.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is door privé-omstandigheden (gezondheid) niet in staat om de onderneming zelfstandig uit te bouwen. Gezocht wordt een partner die de kansen van de onderneming ziet en wil benutten. Er is nadrukkelijk de wens om de leiding over te geven. Het aanhouden van een belang is gewenst en een goede overdracht is vanzelfsprekend.

Aanbod
Uitgangspunt is de verkoop van meerderheidsbelang van de aandelen, maar 100% verkoop van de aandelen is niet uitgesloten. De huidige eigenaar is bereid een goede overdracht te ondersteunen. De voorwaarden en condities zijn onderwerp van overleg.

Brookz Sectormonitor Detailhandel
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Detailhandel? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Detailhandel jou bij helpen.

Omzet € 1.700.000

Winst Op aanvraag

Sector Detailhandel · Groothandel

RegioUtrecht

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 1.700.000
FTE 2-5