Groothandel in pre-owned semi-conductor equipment

Specialisatie in molding equipment

Omzet € 725.000

Winst Op aanvraag

Sector Industrie & productie · Groothandel

RegioZuid-Nederland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 725.000
FTE 1
Beschrijving

De onderneming is actief in de handel in pre-owned semicon molding machines en (spare-)parts van deze machines. Deze machines worden gebruikt voor het inkapselen van chips en IC’s. Het aanbod wordt gecompleteerd met aanverwante machines in het back-end proces zoals bijvoorbeeld Trim&form, Singulation.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een uitstekend wereldwijd netwerk van aanbieders van deze gebruikte apparatuur en wordt actief benaderd als deze systemen op de markt komen. Dit systeem wordt óf als volledig gerefurbished systeem (met garantie) weer op de markt gebracht of wordt geheel of gedeeltelijk gedemonteerd ten behoeve van de verkoop van spareparts. Deze beslissing is afhankelijk van de staat van het aangeboden systeem en van de inschatting met betrekking tot vraag een aanbod.

Bedrijfsactiviteiten
De onderneming is in staat om bepaalde technische aanpassingen aan de machines te verrichten. De onderneming is uniek door het uitstekende wereldwijde netwerk van aanbieders en vragers van moldingsystemen en door de samenwerking met een van de toonaangevende OEM’ers in de sector, waardoor software-updates en service ook wereldwijd gegarandeerd kan worden. Daarnaast beschikt de onderneming over een actief dealernetwerk waardoor in voor de semicon belangrijke markten een vertegenwoordiging beschikbaar is. Het bedrijf is verplaatsbaar.

Klanten en markten
De klanten behoren tot de top-10 van de semicon-wereld. De afnemers zijn ondernemingen met bestaande molding apparatuur waarvan de onderdelen niet meer leverbaar zijn of niet snel genoeg leverbaar zijn. Door onderdelen te kopen bij deze onderneming kan de beschikbare apparatuur weer draaien tegen een (geringe) investering. Er is wereldwijd een levendige handel in de onderdelen en machines. Ook worden complete systemen geleverd, bijvoorbeeld voor de uitbreiding van capaciteit of manuele machines om een startup van een product te realiseren.

Financiële gegevens
De omzet van de onderneming kent een stabiele basis vanuit de (spare)parts-omzet en varieert naar gelang hele systemen worden geleverd tussen de EUR 450.000 en EUR 725.000 (periode 2016 en 2021). De winstgevendheid is uitstekend. Behalve de DGA is geen personeel in dienst. Met een (meer) actieve marktbenadering en meer inzet op e-commerce en een meer actieve inkooppolitiek kan zonder twijfel een verdere groei gerealiseerd worden.

Profiel Koper
De meest logische koper is een MBI-kandidaat uit de sector of aanpalende sectoren met een technische (semicon) affiniteit, of een bedrijf dat al actief is in de machine- en onderdelen handel. Specialistische kennis is niet noodzakelijk. De verkoper is bereid een soepele overdracht mogelijk te maken.

Brookz Sectormonitor Horeca, Toerisme & Recreatie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Horeca, Toerisme & Recreatie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Horeca, Toerisme & Recreatie jou bij helpen.

Omzet € 725.000

Winst Op aanvraag

Sector Industrie & productie · Groothandel

RegioZuid-Nederland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 725.000
FTE 1