Groothandel in radiocommunicatie en coax-producten

Gevestigd in het noorden van Nederland, maar niet gebonden aan deze plek


Beschrijving

De onderneming betreft een importeur van en groothandel in radiocommunicatieproducten. De onderneming is gevestigd in het noorden van Nederland, maar is niet gebonden aan deze plek.

Afnemers
Afnemers zijn voornamelijk radioamateurs en professionele gebruikers van radiocommunicatie.

Webshop
De onderneming beschikt over een goed functionerende website met webshop. De webshop is het belangrijkste verkoopkanaal. Het assortiment bestaat uit ontvangers, portofoons, mobilofoons, marifoons, antenneinstallaties, accessoires, coaxkabels en coaxconnectoren.

Importeurschap
De onderneming heeft van enkele genommeerde merken het importeurschap.

Achtergrond
Het is een relatief kleinschalige onderneming, waarbinnen in principe alleen de ondernemer werkzaam is. Door privé-omstandigheden heeft hij de afgelopen jaren minder tijd kunnen besteden aan de onderneming. Inmiddels is hij genoodzaakt om de onderneming over te dragen. 

Reden verkoop
Er is geen geschikte opvolger binnen de familie beschikbaar en daarom wordt nu in de markt naar een overnamekandidaat gezocht.

Kansen
Voor een koper ligt er een goede basis en met de nodige inzet kan de onderneming weer op het oude niveau opereren. Daarnaast liggen er kansen om het merkenaanbod te vergroten en de omzet en brutomarge relatief eenvoudig te verhogen.

Geschikt voor
De ideale koper lijkt een bestaande groothandel te zijn, die het assortiment wil uitbreiden of een MBI-kandidaat, die vanuit bestaande basis verder wil.

Financieel
Door de beperkte aandacht is de omzet in een aantal jaren gehalveerd. In 2019 was de omzet € 470.000 en de brutowinstmarge 19%.

Transactievorm
Voorgesteld wordt een overdracht door middel van een activa transactie, waardoor de goodwill fiscaal afschrijfbaar is voor de koper.

Meer informatie?
Wanneer partijen interesse hebben, verneemt de verkopende partij graag van u. 

Omzet

€ 470.000

Winst

EBITDA € 13.000

Aantal Fte

1

Regio

Noord Nederland

Sector

Groothandel, IT, online & e-commerce

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28811

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!