Groothandel producten uiterlijke verzorgingsbranche

Producten voor beauty- en healthcarespecialisten


Beschrijving

De onderneming is actief als groothandel en handelsbedrijf in producten voor de beauty- en verzorgingsbranche. Ze importeren en verkopen producten zoals alles voor saloninrichting (stoelen, apparatuur), verzorgingsproducten en disposables zoals mondkapjes en handschoenen.

Bijzonderheden
Het bedrijf is onderscheidend omdat ze het totaalaanbod hebben: zowel de eenmalige aankopen als de terugkerende producten en wegwerpartikelen.

Kerncijfers
Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Het behaalde in 2017-2019 een gemiddelde omzet van € 2 miljoen. Men groeit in 2020 enorm vanwege de marktomstandigheden in 2020. De verwachte omzet 2020 bedraagt circa € 5 miljoen met een EBITDA van € 2 miljoen. Er is nieuwe omzet disposables en veel nieuwe en potentieel blijvende klanten. De verwachtingen zijn dat zowel omzet als resultaat vanaf 2021 permanent hoger zullen komen liggen dan het niveau van 2017-2019. 

Klantenbestand
Het klantenbestand is groot, divers en verspreid over meerdere branches. Het bedrijf is in haar markt een van de topspelers. Afnemers zijn onder andere beautysalons, kapsalons, tandartspraktijken, verzorgingscentra, pedicures, privéklinieken, huisartspraktijken en fysiotherapeuten.  

Verkoopactiviteiten
Het bedrijf is commercieel actief in de markt en is zowel offline als online bezig met de verkoopactiviteiten.

Personeel
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van 10 medewerkers uitgevoerd. Dit is exclusief het directieteam van twee personen.

Bedrijfspand
Het bedrijfspand is eigendom van de BV. Het bedrijfspand zal verhuurd worden aan de koper. 

Reden voor verkoop
De verkoper is vanwege de leeftijd toe aan een stap terug. 

Transactievorm
Er is besloten om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Het bedrijf biedt een stabiele basis met verdere potentie tot groei aangezien er de laatste jaren niet echt meer geïnvesteerd is in groei en uitbreidingsmogelijkheden. Buitenlandse markt biedt verdere kansen.

Aangeboden belang
De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. Directie kan in overleg voor bepaalde periode actief blijven om een goede overdracht van de werkzaamheden en het netwerk over te dragen. 

Geschikt voor
Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers of voor een passende MBI-kandidaat. Een MBI-kandidaat dient over voldoende eigen inbreng te beschikken.

Interesse
Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. 

Omzet

€ 5.000.000

Winst

EBITDA € 2.000.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Locatie anoniem

Sector

Groothandel

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29572

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!