Stabiel bedrijf met groeipotentie en centrale ligging

Handelsonderneming in sanitaire bouwproducten opzoek naar MBI-kandidaat met kennis en kapitaal. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.550.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29801

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis. Deze groothandel verkoopt badkamer/wc- en dergelijke sanitaire producten. Ook verwarmingsproducten en tegels behoren tot het assortiment van de onderneming. 

De klanten
Zowel de zakelijke (groothandelaren, installateurs, aannemers en zzp’ers) als de particuliere markt (in beperkte mate) wordt bediend. Maar de focus ligt op het midden- tot hogere segment.

De locatie
De bedrijfslocatie is centraal gelegen in de regio Haaglanden en kenmerkt zich door een goede bereikbaarheid, parkeergelegenheid en nabij gelegen snel- en uitvalswegen. De bedrijfslocatie is gehuurd en beschikt over een vergunning voor de verkoop aan particulieren.

De omzet
Het omzetniveau bedraagt circa € 1.550.000 op jaarbasis (2020) en is vanzelfsprekend structureel winstgevend. Buiten de eigenaar zijn 3 (fulltime en oproep) werknemers actief binnen de onderneming.

Reden voor verkoop
De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij hij bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.

Profiel kandidaat-koper
De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de branche. Ook voor een MBI-kandidaat met kennis, kunde en kapitaal biedt de onderneming stabiele en winstgevende perspectieven. De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen. 

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.