Gespecialiseerd in de bouwsector

Te koop wordt aangeboden een Handels- en productiebedrijf gevestigd in Zuid-Nederland. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 2.500.000

EBITDA

€ 100.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#28751

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De aangeboden onderneming is een handels- en productiebedrijf in de bouwsector met bijna een halve eeuw ervaring. Het bedrijf houdt zich bezig met handelsactiviteiten voor bouwmaterialen, alsmede het vervaardigen van speciale bouwproducten. Het bedrijf bezit eigen ontwikkelde machines waarmee het productieproces is geoptimaliseerd. Het bedrijf staat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Daardoor heeft het een goede reputatie.

Bijzonderheden
Goede reputatie en naamsbekendheid door hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Hoge mate van klanttevredenheid en langdurige relaties. Kleine en flexibele organisatie met vakkundig personeel en een internationale omzet.

Profiel koper
Een strategische koper die opzoek is naar uitbreiding (i.v.m. schaalgrootte, eigen product en/of toetreding bouwsector). Een strategische koper die op zoek is naar verticale integratie en een internationale markt. MBI-kandidaat met affiniteit en/of ervaring in een handels- en productiebedrijf die beschikt over voldoende financiële middelen.

Reden van verkoop
De onderneming is wisselend winstgevend en heeft de potentie (marktvraag) om de productiecapaciteit en de omzet te vergroten. De huidige aandeelhouder heeft besloten, gezien zijn leeftijd, opzoek te gaan naar een partij welke de onderneming naar de volgende fase kan brengen.De aandeelhouder geeft de voorkeur aan een korte maar gedegen overdrachtsperiode.

MKB-Fonds

Investeerder in beeld

MKB Fonds investeert in volwassen mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie. Wij zijn een lange termijn, actief ondersteunende investeerder, die zich voornamelijk richt op het realiseren van bedrijfsopvolging (pre-exit) en buy and build.