Handels- en productiebedrijf

Gespecialiseerd in de bouwsector


Beschrijving

De aangeboden onderneming is een handels- en productiebedrijf in de bouwsector met bijna een halve eeuw ervaring. Het bedrijf houdt zich bezig met handelsactiviteiten voor bouwmaterialen, alsmede het vervaardigen van speciale bouwproducten. Het bedrijf bezit eigen ontwikkelde machines waarmee het productieproces is geoptimaliseerd. Het bedrijf staat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Daardoor heeft het een goede reputatie.

Bijzonderheden
Goede reputatie en naamsbekendheid door hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Hoge mate van klanttevredenheid en langdurige relaties. Kleine en flexibele organisatie met vakkundig personeel en een internationale omzet.

Profiel koper
Een strategische koper die opzoek is naar uitbreiding (i.v.m. schaalgrootte, eigen product en/of toetreding bouwsector). Een strategische koper die op zoek is naar verticale integratie en een internationale markt. MBI-kandidaat met affiniteit en/of ervaring in een handels- en productiebedrijf die beschikt over voldoende financiële middelen.

Reden van verkoop
De onderneming is wisselend winstgevend en heeft de potentie (marktvraag) om de productiecapaciteit en de omzet te vergroten. De huidige aandeelhouder heeft besloten, gezien zijn leeftijd, opzoek te gaan naar een partij welke de onderneming naar de volgende fase kan brengen.De aandeelhouder geeft de voorkeur aan een korte maar gedegen overdrachtsperiode.

Omzet

€ 2.500.000

Winst

€ 100.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Zuid Nederland

Sector

Industrie & productie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28751

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!