Handels- en verhuurbedrijf reinigingsmaterieel

Ideale kans voor gedreven MBI-kandidaat

2 businessunits te weten een handelsonderneming in nieuw en gebruikt reinigingsmaterieel en een verhuurbedrijf. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 7.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid-Holland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Groothandel
Participatie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#31295

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het betreft een holding met twee businessunits te weten een handelsonderneming in nieuw en gebruikt reinigingsmaterieel en een verhuurbedrijf in reinigingsmaterieel.

Handel
De handelsonderneming verhandelt nieuw en gebruikt reinigingsmaterieel in Nederland, maar ook binnen en buiten Europa. De onderneming heeft een toonaangevende positie opgebouwd met een uitstekende reputatie en prima handelscontacten.

Verhuur
Het verhuurbedrijf verhuurt reinigingsmaterieel zoals veegmachines, afval-inzamelvoertuigen, rioolreinigingsvoertuigen, etc. Verhuurd wordt zowel voor de lange als korte termijn, onbemand, aan bedrijven in groenvoorziening, gemeentes en overige bedrijven.

Synergie
Er is een goede synergie tussen het verhuurbedrijf en de handelsonderneming. De organisatie is lean and mean en kent een no-nonsense mentaliteit. Het bedrijf speelt goed in op de ontwikkelingen met betrekking tot publieke investeringen en milieu.

Kerncijfers
De onderneming realiseert in totaliteit een omzet van ruim € 7 mio. met een gezonde groei en zeer goed resultaat.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Holland.

Reden verkoop
De huidige directeur/eigenaar (64) wenst meer tijd vrij te maken om aan andere zaken te besteden en zoekt derhalve een bedrijfsleider/operationeel directeur die geleidelijk aan meerdere taken/werkzaamheden van de huidige DGA kan overnemen en bij gebleken geschiktheid mede-aandeelhouder van de onderneming kan worden (onder nader te bepalen condities).

Geschikt voor
De ideale kandidaat heeft goede contactuele en onderhandelingsvaardigheden, commercieel talent in de verkoop/verhuur van kapitaalgoederen, affiniteit met de producten, inzicht in planning en budgettering, heeft de MKB-ondernemersmentaliteit, is pragmatisch, oplossingsgericht hands-on en teamworker. HBO-werk en -denkniveau.

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.