Gezond bedrijf met breed assortiment en eigen werkplaats

Handelsbedrijf in automaterialen ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

EBITDA € 160.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30346

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf is actief in de sector voor automaterialen. De onderneming heeft een breed assortiment en levert alles op het gebied van automaterialen en gereedschappen. Klanten worden optimaal bediend met producten van toonaangevende fabrikanten.

Bijzonderheden
Bekende en minder bekende merken zijn snel leverbaar, tegen concurrerende prijzen. Dit is mogelijk dankzij betrouwbare relaties met belangrijke partijen.

Eigen werkplaats
Het bedrijf beschikt over een werkplaats voor het maken van kentekenplaten en overige diensten.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het noordoosten van het land.

Bezittingen
De onderneming heeft verschillende bedrijfsmiddelen in bezit en beschikt daarnaast over een tweetal transportmiddelen. Het bedrijf is gevestigd in een huurpand.

Financieel
De omzet van de onderneming bedraagt circa € 1,2 miljoen (2020). De winstgevendheid is goed te noemen met een bedrijfsresultaat van meer dan 10% (2020).

Structuur en organisatie
Het bedrijf beschikt naast de ondernemer over 3,4 FTE personeel. Het personeel is vakbekwaam, klantgericht en behulpzaam. Het bedrijf onderscheidt zich door te denken in oplossingen en mee te denken met de klant. Goede service is een belangrijke kernwaarde van de onderneming.

Reden verkoop
De onderneming wordt aangeboden voor verkoop vanwege privé-omstandigheden.

Transactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De verkoper wenst het bedrijf voor 100% te verkopen.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.