Professionele gereedschappen, bevestigings- en verwerkingsmateriaal bouw

Handelsonderneming onder de rook van Groningen ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 300.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29994

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Onder de rook van Groningen wordt ter overname aangeboden een technische groothandel. De handelsonderneming heeft een trouw klantenbestand dat zich uitstrijkt van het Westerkwartier tot Oost-Groningen en van Delfzijl tot Emmen. De onderneming bestaat 14 jaar en is zeer goed ingevoerd in de regio. Ondernemer is actief binnen de dynamiek van alle bouwsectoren, industriële ondernemingen, mechanisatie en garagebedrijven.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een bezorgdienst. Daarnaast vindt vanuit het bedrijfspand rechtstreekse verkoop plaats op beperkte openingstijden. Het bedrijfspand kan desgewenst worden overgenomen.

Overdracht
De onderneming betreft een eenmanszaak. Overname betreft dientengevolge een activa/passiva-transactie. De over te nemen onderneming wordt aangeboden inclusief de voorraad.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer gaat over tot verkoop om zich te concentreren op andere activiteiten.

Kenmerken
Het bedrijf beschikt over een zorgvuldig opgebouwd klantbestand en genereert een omzet van €300.000. De onderneming heeft ca. 150 klanten met frequent terugkerende omzet. Daarnaast is er het klantenbestand van ca. 650 die minder frequent bestellen. Hierin schuilt voor de juiste partij flink groeipotentieel. 90% van de klanten zijn bedrijven, 10% zijn particulieren.

Prijs
De vraagprijs voor de onderneming inclusief over te nemen (strategische) voorraad bedraagt € 520.000. Het bedrijfspand kan desgewenst (niet noodzakelijk) worden overgenomen. De vraagprijs voor het pand bedraagt € 350.000.

Eigen middelen
Belangstellenden worden geacht ruime eigen middelen te kunnen inbrengen. Als vertrekpunt min. ca. €200.000.

Geschikt voor
De onderneming is zeer geschikt voor strategische kopers die hun marktpositie willen vergroten, efficiency in hun verkooporganisatie willen laten toenemen en/of een concurrent uit de markt willen nemen.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is het informatiememorandum beschikbaar. Belangstellenden worden na getoonde belangstelling uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking en uitgebreide toelichting op markt, resultaten, bedrijfsmodel en organisatie. 

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.