Handelsonderneming in professionele gereedschappen

Bevestigings- en verwerkingsmateriaal bouw en kitten
Handelsonderneming in professionele gereedschappen & toebehoren ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 300.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Groningen

SECTOR

Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31107

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Een technische groothandel gelegen tussen Drachten en Groningen. De handelsonderneming heeft een trouw klantenbestand dat zich uitstrijkt van het Westerkwartier tot Oost-Groningen en van Delfzijl tot Emmen. De onderneming bestaat 15 jaar en is zeer goed ingevoerd in de regio. Ondernemer is actief binnen de dynamiek van de alle bouwsectoren, industriële ondernemingen, mechanisatie en garagebedrijven.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een vaste relatiekring die rechtstreeks bestellen en krijgen geleverd met een eigen bezorgdienst. Onderneming heeft een eigen website. Daarnaast vindt vanuit het bedrijfspand annex winkel rechtstreekse verkoop plaats op beperkte openingstijden. Het bedrijfspand kan desgewenst worden overgenomen. Verkoop vindt tevens plaats aan particulieren.

Overdracht
De onderneming betreft een eenmanszaak. Overname betreft dientengevolge een activa/passiva-transactie. De over te nemen onderneming wordt aangeboden inclusief de voorraad.

Reden voor verkoop
De groeifase van de onderneming vraagt een andere organisatiegraad. De huidige ondernemer gaat over tot verkoop om zich te concentreren op de uitbouw van een nevenactiviteit.

Kenmerken
Onderneming beschikt over een zorgvuldig opgebouwd klantbestand en genereert een omzet van €300.000. Het bedrijf heeft ca. 150 klanten met frequente (wekelijks-maandelijks) terugkerende omzet. Daarnaast is er het klantenbestand van ca. 650 die minder frequent bestellen. Hierin schuilt voor de juiste partij overigens flink groeipotentieel. 90% van de klanten zijn bedrijven, 10% zijn particulieren.

Prijs
De vraagprijs voor de onderneming inclusief over te nemen (strategische) voorraad bedraagt € 520.000. Het bedrijfspand kan desgewenst (niet noodzakelijk) worden overgenomen. De vraagprijs voor het pand bedraagt € 350.000.

Eigen middelen
Belangstellenden worden geacht ruime eigen middelen te kunnen inbrengen. Als vertrekpunt  € 150.000 - 200.000.

Geschikt voor
De onderneming is zeer geschikt voor strategische kopers die hun marktpositie willen vergroten, efficiency in hun verkooporganisatie willen laten toenemen door integratie van afzet in bestaande verkoopkanalen.

Meer informatie
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is het informatiememorandum beschikbaar. Belangstellenden worden na getoonde belangstelling uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking en uitgebreide toelichting op markt, resultaten, bedrijfsmodel en organisatie. 

Kom maandag 22 november naar de Nationale Overname Dag in Hotel Houten..

Kennis, informatie & netwerken in 8 verschillende workshop over alle aspecten van het kopen of verkopen van een bedrijf. Inclusief lunch en diner-buffet na afloop.