Hardloopspeciaalzaak

Bekende speciaalzaak op het gebied van hardlopen


Beschrijving

De hardloopspeciaalzaak is al sinds 1986 een bekende winkel voor hardlopers. Gevestigd op een goed bereikbare locatie in Den Haag. Door persoonlijk advies, met name schoenen, is er een trouwe klantengroep ontstaan.

Assortiment
Er is een ruim assortiment hardloopschoenen en kleding van de vooraanstaande merken in deze branche aanwezig. Daarnaast worden ook hardloophorloges en accessoires aangeboden.

Onderscheidend
Onderscheidend aan dit bedrijf t.o.v. een gewone sportwinkel is dat er voetscans en hardloopanalyses worden gemaakt en de klant dus ook echt een persoonlijk advies krijgt wat betreft de aankoop van zijn hardloopschoenen. Er zijn connecties met de atletiekverenigingen en loopgroepen in de regio. Daarnaast is er contact met fysiotherapeuten en podologen.

Kerncijfers
De omzet was in 2019 € 300.000,-. Er wordt een mooie winst behaald. De omzet is de afgelopen periode toegenomen door de extra vraag naar hardloopschoenen.

Vraagprijs
De vraagprijs is € 75.000,- voor de goodwill en de inventaris. Daarbij komt dan nog de voorraad. De inkoopwaarde van de voorraad was per 1/1/2020 € 40.000,- (In deze branche kan met kleine voororders worden gewerkt en kan makkelijk tijdens de verkoopseizoenen worden bijgekocht)

Affiniteit
De koper zou bij voorkeur ook een hardloper kunnen zijn. Door de taal van de klant te spreken kan een vliegende start worden gemaakt en kan de ondernemer zich richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie.

Reden voor verkoop
Door persoonlijke omstandigheden. Hierdoor is de focus wat verschoven. Door een frisse wind en met name aandacht op promotie (sociale media) en marketing, kan de omzet redelijk eenvoudig vergroot worden.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Omzet

€ 300.000

Aantal Fte

1

Regio

West Nederland

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29179

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!