Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Hoveniersbedrijf

Deskundig en veelzijdig hoveniersbedrijf in Twente


Beschrijving

Een veelzijdig hoveniersbedrijf actief in Twente. De onderneming beschikt over een hoge mate van vakmanschap en een goede reputatie op het gebied van onderhoud en de aanleg van tuinen, boomverzorging en overige (aanpalende) activiteiten. De diensten worden uitgevoerd voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Interne organisatie
Behoudens de eigenaar bestaat het personeelsbestand uit een drietal vaste medewerkers. Als gevolg van een seizoenspatroon worden bij drukke periodes flexibel personeel ingezet (beperkte mate). De onderneming is niet locatie gebonden (binnen Twente) en wordt momenteel gevoerd vanuit huis.

Financieel
De omzet bedraagt circa € 450.000 - 550.000 op jaarbasis. De onderhoudswerkzaamheden en een trouw klantenbestand zorgen voor een relatief hoge onderstroom aan repeterende omzet (circa 60-65%). Het (genormaliseerde) bedrijfsresultaat bedraagt jaarlijks circa € 100.000.

Reden verkoop / overdracht
Vanwege leeftijdsoverwegingen en gebrek aan (interne) opvolging wenst de verkoper zijn onderneming te koop aan te bieden. De transactievorm (aandelen of activa/passiva) is in onderling overleg te bepalen. In het kader van de overdracht is de eigenaar bereid om voor een nader te bepalen periode en in een nader te bepalen rol betrokken te blijven.

Kopers
De propositie is geschikt voor zowel strategische kopers als MBI-kandidaten beschikkend over affiniteit met de branche en financiële middelen.