Importbedrijf/agentuur duurzame non-food

Snelgroeiende onderneming in FMCG


Beschrijving

Importbedrijf en agentuur van bijzondere duurzame merken voor huishouden, kleding en persoonlijke verzorging. Inmiddels heeft het bedrijf de rechten van 12 merken en dat aantal groeit door. Met natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food producten een interessante en veelbelovende merkenportefeuille.

Bijzonderheden
De trend in de markt voor onze non-foodproducten zoals kleding, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen is steeds meer ecovriendelijk, natuurvriendelijk, groen, eerlijk, ethisch en sociaal verantwoord.

Historie
Het bedrijf is in 2008 opgericht. Sinds 2015 is de focus volledig op duurzame non-food. De firma heeft vooral de laatste jaren een forse groei doorgemaakt. Er is een omzetniveau van ca. € 1,5 mln bereikt en de verwachting is dat deze tot € 4-5 mln kan doorgroeien in de komende paar jaar. Er zijn nu 5 en binnenkort 6 medewerkers. Gevestigd dichtbij Amsterdam, zal op termijn verhuisd worden naar een groter pand in de regio Groot-Amsterdam.  

Propositie
Vanwege de sterke groei en de daarmee samenhangende operationele druk zijn wij op zoek naar een MBI-manager die de dagelijkse leiding van de onderneming kan overnemen. Wij bieden een geschikte kandidaat de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke waardering 50% van de aandelen van de oprichter te kopen.

Profiel koper
De onderneming zoekt een 'mid-career' professional (leeftijd 30-45 jaar) met relevante retailkennis op het gebied van fast moving consumer goods, bij voorkeur op het gebied van 'near food' verbruiksartikelen. Wij zoeken iemand die commerciële ervaring heeft met de onderhandelingen tussen leveranciers en category managers van grote retailformules. Het verder succes zal namelijk deels afhangen van succesvolle introducties van de merkenportefeuille bij grote ketens. Een eigen netwerk van category managers is daarom een absolute pré. Ook kennis van en ervaring met B2C-marketing is van toegevoegde waarde.

Verantwoordelijkheden
Daarnaast zal de koper leiding geven aan een team van 5 medewerkers wat naar verwachting zal groeien tot 10-15 FTE. Dat betekent dat de koper operationele en financiële verantwoordelijkheid draagt en de groei van de onderneming moet sturen. Sommige functies zullen nog helemaal moeten worden opgebouwd. Het leiden en professionaliseren van de onderneming vormt een kerntaak in de komende jaren.

Samenwerking
Het bedrijf zoekt een ondernemende MBI-partner die toe is aan een nieuwe uitdaging. Iemand die het avontuur met ons aandurft en samen met de oprichter de onderneming naar het volgende niveau gaat brengen. Iemand die ondernemend is en strategisch kan meedenken over merken en kanalen.

Toekomst
De oprichter zal bij het bedrijf betrokken blijven en zich richten op het binnenhalen van nieuwe, veelbelovende merken en het uitbouwen van het strategisch netwerk. Na 12 jaar wordt het bedrijf steeds vaker gevraagd om merken te vertegenwoordigen in de Benelux en dat succes wil de onderneming verder uitbouwen. Op termijn wil de oprichter zich terugtrekken uit de bedrijfsvoering.

Omzet

€ 1.500.000

Aantal Fte

6-10

Regio

West Nederland

Sector

Groothandel

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29538

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!