Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Importeur & specialist in RVS luchtbehandelingssystemen

Zeer sterk merk exclusiviteit in de Benelux


Beschrijving

Een kwalitatief hoogstaand en snel groeiend bedrijf met een sterk merk. Dit bedrijf vertegenwoordigt een sterk merk in RVS producten met exclusiviteit in de Benelux.

BijzonderhedenDe onderneming is specialist in luchtbehandelingssystemen bestaande uit o.a. ventilatie afzuigkappen, geurfilterkasten, afzuigmotoren, mechanische ventilaties. Daarnaast behoren ook andere RVS-producten tot het assortiment, zoals o.a. werktafels en kasten.

KlantenHet merendeel van de klanten zijn groothandels en installateurs (BtB) die leveren aan o.a. de horeca en grootkeuken bedrijven.

VestigingDe onderneming is gevestigd in de Randstad met een spreiding van de klanten over heel Nederland en België. Het pand wordt gehuurd met een korte termijn huurovereenkomst. De onderneming is verplaatsbaar.

SuccesfactorenHet kunnen leveren van maatwerk (en op verzoek installeren), de zeer hoge kwaliteit, vooruitstrevende oplossingen (w.o. domotica) tegen scherpe condities, naast vooral ook de betrouwbaarheid, zorgen voor een groeiend klantenbestand en zijn dus de succesfactoren.

KerncijfersSinds de start in 2014 vindt er een sterke groei van de omzet plaats, die zich ook in 2019 voortzet.  In 2019 wordt een EBITDA verwacht van ca. € 450.000,-.  Er is geen bankschuld.

VraagprijsDe verkoopvraagprijs voor deze onderneming bedraagt € 1.500.000,- op basis van een 100% aandelenovername, inclusief ca. € 350.000,- eigen vermogen.

Geschikt voorDit bedrijf is geschikt voor een commercieel “zware” MBI-er (en niet vreemd van techniek) of een strategische partij die wil uitbreiden met activiteiten en met een heel sterk merk.

Eigen middelenOm een soepele (bank)financiering mogelijk te maken, dient een koper over minimaal € 500.000,- aantoonbare eigen middelen te kunnen beschikken. 

Omzet
€ 2,000,000
Aantal FTE
6-10
Regio
West Nederland
Sector
Groothandel, Industrie & productie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#27440
Rechtsvorm
B.V.