Industry leader moderne patisserie met webshop

Amerikaanse bakkerij, 4 keer gekroond tot beste van Nederland


Beschrijving

De bakkerij is opgericht in 2012 en heeft zich in die tijd ontwikkeld van uitsluitend een specialistisch bedrijf op het gebied van bruidstaarten, naar een bedrijf dat minder afhankelijk is van de seizoensgebonden trouwbranche.  Het bedrijf is onderscheiden met verschillende prijzen sinds de oprichting die de onderneming waardeerden voor de ontwikkeling die teweeg is gebracht in de branche en de betrouwbaarheid en constante kwaliteit die geleverd wordt.

Uitbreiding
Dit is gelukt door de uitbreiding naar een professionele bakkerij waar grote producties gemaakt kunnen worden voor evenementen en horeca. Locatie is vlakbij twee grote snelwegen, naast een treinstation en midden in Nederland.

Bijzonderheden
Binnen de trouwbranche heeft de onderneming een sterk netwerk met leveranciers dat het bedrijf aanbeveelt bij klanten, dit zijn allen leveranciers in de top van hun veld (trouwlocaties, wedding planners, etc.) wat garant staat voor jaarlijks een constant aantal opdrachten (+/- 250 bruiloften in totaal). Dit onderdeel van het bedrijf genereert de hoogste marges. 

Afzet
Bruiloften zijn erg seizoensgebonden en om die reden hebben we een grotere bakkerij geopend waar zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden en op die manier kan de onderneming competitief zijn op het gebied van prijzen richting horeca klanten. Deze afzet is grotendeels constant gedurende het jaar en voor 2020 is de verwachting dat deze afzet groeit naar €100.000 (+/- 37% van de verwachte omzet).

Webshop
Ten slotte heeft de onderneming een populaire webshop en winkel waar consumenten kleinere taarten en andere gebakjes kunnen bestellen. Deze zijn samen goed voor 22% van de omzet.

Reden verkoop
Na 7 jaar lang alles in de zaak te hebben gestoken is het voor de verkopende partij tijd om meer aandacht aan het gezin te besteden en om tijd op een andere manier in te gaan delen. Dit lukt de eigenaars niet in de huidige positie als ondernemers en daarom willen ze het bedrijf verkopen. Er is nog steeds veel groeipotentie en de ideale kandidaat is iemand die of veel vakkennis heeft, of iemand die de juiste mensen op de juiste plek kan zetten en het bedrijf verder kan professionaliseren en naar het volgende niveau kan tillen.

Huur
Huurovereenkomst loopt nog tot 31-12-2021.

USP's:

  • Sterke reputatie binnen de branche
  • 4x bekroond tot beste van Nederland
  • Sterk ontwikkeld social media network
  • Directe aanvragen gegenereerd hierdoor
  • Sollicitanten uit heel Europa benaderen ons om voor ons te komen werken als droombaan in hun/ons veld.
  • Moderne website en webshop
  • Grote database met (professioneel) eigen beeldmateriaal
  • Goed getrainde werknemers met flexibele contracten
  • Zorgvuldig ontwikkelde eigen recepturen

Omzet

€ 260.000

Winst

Niet gespecificeerd € 60.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Midden Nederland

Sector

Agri & food, Detailhandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

VOF

Profielnummer

#28552

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!