Innovatief concept uitvaartkisten

Concept is gebruiksklaar om in de markt gezet te worden


Beschrijving

Het betreft een uniek, vernieuwend en internationaal gepatenteerd kistconcept voor de uitvaartbranche. Het kistconcept is volledig uitontwikkeld, is gebruiksklaar en is gereed om geproduceerd en vermarkt te worden. Deze kist is geschikt voor het opbaren, begraven , cremeren en resomeren (in 2021). De milieuvriendelijke kist wordt verkocht, terwijl de personaliseerbare mantel die daarover heen geplaatst kan worden, voor het aantal gewenste dagen verhuurd wordt.

Bijzonderheden
Het concept is gepatenteerd voor 20 jaar in de Benelux, Europa incl. UK en de USA. De eerste kistproductie is in gang gezet en het kistconcept is inmiddels voorradig bij de grootste rouwvervoerder van Nederland. Het unieke kistconcept kent een competitieve prijs. 

Marktontwikkelingen
Marktverkenning in zowel de uitvaartbranche als bij particulieren, wijst uit dat dit innovatieve kistconcept inspeelt op de veranderende behoefte om de afscheidskist te kunnen personaliseren, alsook op de steeds strenger wordende milieueisen. Het kistconcept geeft een passend antwoord op de veranderingen in de markt en biedt een dynamische overnemer excellente perspectieven het concept zeer succesvol te verkopen.

Prognose
Door de demografische ontwikkeling, zal het aantal uitvaarten de komende jaren met 30% in
Nederland en met 23% in België toenemen. Het aantal uitvaartondernemers in Nederland is in de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Dit bevestigt de noodzaak om te innoveren binnen de branche.

Vraag
De vraag vanuit de markt naar betaalbare milieuvriendelijke kisten is groeiende en de nieuwe Wet op de lijkbezorging (WLB-2021) zal deze vraag verder doen stijgen. Deze nieuwe uitvaartkist voldoet volledig aan de strengste eisen.

Omzetprognose en businessplan
Op basis van een realistisch businessplan behaalt u in het derde jaar een omzet van € 1.000.000.

Vraagprijs
De vraagprijs en overnamevoorwaarden, gebaseerd op een realistisch businessplan, zijn nader overeen te komen. 

Profiel koper
Een ideale mogelijkheid voor een strategisch koper, die zich met dit unieke, vooruitstrevende kistconcept wil onderscheiden in de markt.

Buitenkans
Een buitenkans voor een gemotiveerde ondernemer (MBI-er) met affiniteit voor vernieuwende producten, sales en marketing. Eigen financiële middelen minimaal € 350.000. Een prima rendement voor de participant.

Aangeboden belang
Voor dit unieke kistconcept, biedt de onderneming de volgende mogelijkheden:

  • Overname 
  • MBI (met kennis van de branche)
  • Participatie

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.

Reden van de verkoop
De huidige ondernemer heeft geen opvolging en ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in een volgende fase.

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Groothandel, Overig

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

Geen rechtsvorm

Profielnummer

#29137

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!