Innovatief dating platform

Eigenzinnige dating-app en -site met goede reputatie
Innovatief dating platform ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 273.000

EBITDA

EBIT € 189.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

IT, online & e-commerce
Media, reclame & communicatie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30677

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf heeft als enig product een innovatief dating platform (Android-app, iOS-app en website). In tegenstelling tot bij de meeste concurrenten staan niet de profielen centraal, maar een vijftal speelse manieren om elkaar online te ontmoeten.

Ledenbestand en instroom
Het dating platform behoort al vele jaren bij de grotere van Nederland. Toch is de naam vooral bekend bij de doelgroep, en minder bij het brede publiek, omdat het platform nooit in reclames te zien of horen is geweest. Nieuwe leden kwamen en komen via word-of-mouth, momenteel nog ruim 700 per week. Het platform heeft 278k geregistreerde benaderbare leden, waarvan er in een week 13k tenminste één keer inloggen.

Verdienmodel
De omzet komt voor ongeveer de helft voort uit abonnementen en voor de andere helft uit micropayments. Via beide opties verwerven leden meer mogelijkheden op de site. Echter ook zonder betaling kan men daten.

Personeel
Voor het bedrijf werkt één full-time ervaren software developer, die ook de dagelijkse leiding voert. Hij houdt het platform up-to-date, ontwikkelt nieuwe features en levert tweedelijns support. Hij wordt ondersteund door een part-time klantenservicemedewerkster die eerstelijns support voor haar rekening neemt. Beiden zouden graag hun werkzaamheden voortzetten als onderdeel van een grotere organisatie.

Reden voor verkoop
Al geruime tijd zijn de twee oprichters en eigenaren nog slechts op grote afstand betrokken bij het bedrijf, vanwegen een focus op andere activiteiten. Sindsdien vertoont het platform een langzame en gelijkmatige krimp. Het bedrijf heeft weer bezield leiderschap nodig!

Geschikt voor
Een technisch onderlegde serial enterpreneur, wellicht met UX- en marketing-kennis in het team.

Techniek
De apps en website delen een enkele code base en zijn gebaseerd op webtechnologie. De gebruikte techniek maakt snelle doorontwikkeling van zeer interactieve features mogelijk. Het backend bestaat uit een WebSocket API, met daarachter PHP en MySQL. Het geheel draait moeiteloos (en met nog heel veel ruimte om te groeien) op een enkele dedicated server. En natuurlijk is er een fallback server en een development server.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!