Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Innovatief transportsysteem in de offshore zoekt investeerder

Voorfinanciering voor productie gezocht | Introducties bij maritieme partijen zijn zeer positief ontvangen


Beschrijving

Een licht, goedkoop, compact en energiezuinig systeem om mensen en goederen te transporteren voor offshore toepassingen. De komende jaren wordt een sterk groeiende vraag verwacht naar flexibele en goedkopere offshore access systemen om bijvoorbeeld installatie en onderhoud uit te voeren aan windturbines op zee. De introducties bij maritieme partijen zijn zeer positief ontvangen. 

Bijzonderheden
Volledige compensatie van scheepsbewegingen volgens de laatste offshore eisen en normen. Recent gecertificeerd volgens de DNVGL standaard voor kraanbedrijf en de norm 358 voor passenger transfer. Het systeem is nieuw en gepatenteerd (EU en China). De founder van het innovatieve concept heeft jarenlange ervaring en een track record in de maritieme branche (o.a. directie IHC).

Verdienmodel
Het verdienmodel bestaat uit verkoop en verhuur van systemen en service en onderhoud aan systemen. De directie heeft de ambitie een groeiende kasstroom uit verhuur van systemen te genereren door een verhuurvloot op te bouwen op basis van contracten met kredietwaardige huurders.

Benodigd kapitaal
De opbouw van een verhuurvloot betekent voorfinanciering van de productie van nieuwe systemen. In een later stadium wordt herfinanciering van de systemen middels lease verwacht.

Gezocht naar
Gezocht wordt een investeerder die tegen een nader te bepalen aandelenbelang een bedrag van € 1.500k wil investeren. Voor geïnteresseerde partijen is een investeringsmemorandum beschikbaar.

Reden voor verkoop
De ondernemer wil verdere groei van de onderneming financieren middels uitgifte van aandelen c.q. verkoop van een aandelenbelang.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil met de investeerder afstemmen wat zijn aandelenbelang en diens eventuele bijkomende rol binnen de onderneming wordt.

Kerncijfers
Voor 2019 wordt € 3,5 miljoen omzet met een goede EBITDA-marge  (> 30%) verwacht.  

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 1.500.000

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers en investeerders.

Omzet
€ 3,500,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25806