Interieurbouwer en woninginrichting op maat

Het bedrijf richt zich bij de verkoop van binnendeuren op stalen deuren en in het bijzonder op steel look deuren (van aluminium)


Beschrijving

Het bedrijf, gevestigd in Midden-Brabant, is gespecialiseerd in het op maat vervaardigen en leveren van binnendeuren en kasten. Verder bestaat de verkoop uit de verkoop van meubelen en stoffering uit het assortiment dat in de showroom ten toon wordt gesteld.

Bijzonderheden
Het bedrijf richt zich bij de verkoop van binnendeuren op stalen deuren en in het bijzonder op steel look deuren (van aluminium) en daarnaast op volle deuren (van hout of kunststof). Deze deuren zijn al jaren bijzonder gewild en worden altijd gemaakt op klantspecificatie. Vanwege de ruime keuze in de showroom komen de klanten uit een groot regionaal gebied (onder de lijn Breda – Utrecht – Arnhem).

Activiteiten
De deuren worden door de eigenaar bij de klant thuis ingemeten, daarna door de fabrikant op klantspecificatie gemaakt en vervolgens door de eigenaar uitgeleverd en geplaatst. De kasten op maat kunnen woon- of slaapkamerkasten zijn of een inloopkast, met naar wens een schuifdeur of een draaideur. De indeling, hoogte en diepte van de kast kan volledig op klantspecificatie worden gemaakt. Alle kastinterieurs en de scharnierdeuren van kasten worden in de eigen werkplaats vervaardigd. Schuifdeuren van kasten worden extern op maat besteld.

Medewerkers
De eigenaar wordt bij zijn werkzaamheden geassisteerd door een jonge medewerker met een leerwerkovereenkomst. De echtgenote van de eigenaar werkt mee in de zaak, zij is interieurontwerper en gastvrouw/verkoopster in de showroom.

Vestiging
Het bedrijf beschikt over een showroom van circa 200m2 met aanpalend een goed geëquipeerde werkplaats van circa 140m2. Het pand wordt gehuurd. De staat van onderhoud is goed. De huur is relatief laag. De huur geldt voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn voor huurder en verhuurder van drie maanden. 

Marketing
Het bedrijf heeft er doelbewust voor gekozen om mee te liften op de marketingactiviteiten van de fabrikanten waarvan het de producten in het assortiment heeft.  

Reden verkoop
Voor de eigenaar en zijn vrouw zijn andere persoonlijke ambities gaan spelen, dat is de reden dat het bedrijf te koop wordt aangeboden.

Omzet

€ 320.000

Winst

EBITDA € 90.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Zuid Nederland

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#23860

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!