Eenvoudig verplaatsbaar

Eenvoudig verplaatsbaar IT bedrijf met goede licenties te koop aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 363.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

Op aanvraag

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

Op aanvraag

PROFIELNUMMER

#29021

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf is ontstaan vanuit het ontwikkelen van software. De laatste jaren is er voor gekozen om het bedrijf om te zetten naar een bedrijf dat software in licentie verkoopt aan partners en hiervoor de implementatie en het onderhoud regelt. Het is op dit moment gevestigd in het zuiden van Nederland, maar kan eenvoudig worden verplaatst. Het bedrijf levert wel de ondersteuning voor de implementatie op de locatie. Onderhoud en support zijn inbegrepen in de jaarlijkse licentiekosten. Gemiddeld nemen de bovenstaande werkzaamheden ca. 1 à 2 dagen per week in beslag.

Kerncijfers
De omzetprognose voor 2020 bedraagt € 363.000 met een verwachte EBITDA van € 69.000. De vraagprijs bedraagt, inclusief een goede inwerkperiode, € 175.000.

Producten
Er worden een tweetal hoofdproducten aangeboden. Deze producten worden middels partners verkocht aan de eindklanten. De partners worden bij de verkoop begeleid door de huidige eigenaar met ondersteuning van de technische medewerker. Naast deze 2 hoofdproducten worden nog een aantal kleinere producten aangeboden.

Profiel koper
De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI-kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

Transactievorm
Het betreft een overname van de activa van de onderneming.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.