Kinderwagenproducent zoekt investeerder(s)

Kinderwagen met bolderkar en meerijdplankje


Beschrijving

De onderneming richt zich op het produceren en verkopen (B2B) van een nieuw kinderwagenconcept in het premium segment. De ondernemer heeft meer dan tien jaar ervaring als ontwerper van kindgerelateerde producten (Maxi-Cosi, GB, Cybex, RECARO, Swandoo). Zijn kennis op het gebied van deze (kinder-)producten en de markt hebben ervoor gezorgd dat dit concept is ontstaan. Het product wordt in het premium segment geplaatst, waar volgens veel geïnterviewde retailers nog voldoende ruimte is voor een sterk merk. 

Concept
Het concept voorkomt dat ouders een dubbele aankoop hoeven te doen, hetgeen een groot aankoopmotief is. Naast het vervoer van een kind biedt deze snel om te bouwen kinderwagen ook het gebruiksgemak van een bolderwagen en kan er een grote hoeveelheid spullen worden vervoerd.

Retailers
Grote, maar ook kleinere retailers verspreid over Nederland zijn enthousiast en willen deze kinderwagens opnemen in hun winkels, waaronder bijvoorbeeld Prenatal, Babyjungle, VanAsten Superbabystore en Kindercompagnie. Dit is een goede mix in winkels waardoor de beoogde doelgroep goed bediend wordt. Door het efficiënt gebruik van materialen kan er een goede marge worden behaald door zowel de producent als de retailers.

Bijzonderheden
Door zijn onderscheidende gebruikerservaring is dit product uniek in deze markt. Het product is uitgewerkt en prototypes zijn gemaakt. Grotere en kleinere retailers zijn enthousiast en hebben aangegeven het model in hun assortiment op te gaan nemen als de voorraad gereed is.

Markt
Het blijkt dat je je kinderwagen voor meer gebruikt dan alleen je pas geboren kindje vervoeren. Elke ouder herkent dit bij het boodschappen doen of als je even de stad bezoekt of de natuur in gaat. Het blijkt alleen niet altijd even handig in iedere situatie en met elk gebruik. Er worden iedere dag 450 baby’s geboren in Nederland alleen al. Hiervan is 250 een eerste kindje. 75% koopt een nieuwe kinderwagen, dit betekent dus 65.000 kinderwagens per jaar in Nederland. 

Beoogde verkoop
De beoogde verkoop start in Q2/Q3 2021 en de ondernemer wil binnen 3 jaar 1% van de (premium) segment in de Benelux veroveren, hetgeen overeenkomt met 1.500 kinderwagens per jaar. Dit moet leiden tot een omzet van 850K en een winst van 350K in 2023. 

Benodigde investering
Nu is het tijd om te investeren richting productie en de introductie. Hiervoor zoekt de ondernemer 180.000 EUR aan kapitaal. Hiervan zal +/- 50% naar de ontwikkeling en marketing van het product gaan en +/-50% voor de aankoop van voorraad.

Gezochte investeerder
De ondernemer zoekt een adviserende en betrokken investeerder met kennis van consumentenartikelen. Een MBI-kandidaat is tevens van harte welkom.

Financials

  • De omzetverwachting voor 2021 bedraagt: 100K (Vanaf Juni 2021)
  • De omzetverwachting voor 2022 bedraagt: 400K (De onderneming is vanaf 2022 winstgevend)
  • De omzetverwachting voor 2023 bedraagt: 850K.

De verwachting is dat vanaf 2024 ook de markt buiten de Benelux betreden kan worden. Deze markt is ruim 15 keer groter dan de Benelux.

Omzet

€ 100.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Industrie & productie, Participatie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29418

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!