Met cumulatief preferente aandelen

Ervaren ontwikkelaars zoeken investeerder voor ontwikkeling kleinschalig zorgcentrum. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 2.500.000

EBITDA

Nettowinst € 250.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie
Vastgoed

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29798

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

In begin maart 2021 wordt er een perceel met opstallen in Montfort (L) gekocht. Het omvat ca. 1500 m2 grond met opstellen. Na de sloop wordt er een kleinschalig zorgcentrum gerealiseerd met 12 wooneenheden en een gezinswoning. Het project zit in een fase dat er voldoende zekerheid is over het ontwikkelconcept en de realisatie van het project. Voor realisatie benodigen we nog ongeveer 2,5 jaar, waarvan maximaal 1 jaar voor bestemmingswijziging en 1,5 jaar voor bouwrealisatie.

Bijzonderheden
De ontwikkelaars zijn masterfranchiser van een zorgorganisatie en ontwikkelen jaarlijks in Limburg twee zorgcomplexen van vergelijkbare aard. Elk project uitgevoerd binnen een daartoe speciaal opgerichte vennootschap. De 2 ontwikkelaars zijn de enige eigenaars van het kopende vennootschap. Beiden zijn zeer ruim ervaren ondernemers met vakbekwame en complementaire kennis op het gebied van vastgoed en financiering.

Koopovereenkomst
De koopovereenkomst is getekend. Een positief principebesluit van de gemeente is verstrekt. De eigendomsoverdracht is gesteld op begin maart. Architect en vooronderzoeken zijn geïnitieerd.  

Investering
Financiering van het project vindt plaats in twee fasen. De tweede fase is de financiering van de koopsom en voorontwikkeling (architect, vooronderzoeken etc). Vervolgens vindt in de derde fase worden de van herbouwkosten gefinacierd. De financieringsbehoefte in de 2e fase bedraagt 455.000 euro. Hiervan wordt 75% wordt bancair gerealiseerd en 25% met private investeerders.

Cumulatief preferente aandelen
De ontwikkel holding wenst cumulatief preferente aandelen te plaatsen uit te geven aan private investeerders voor een periode van max. 3 jaar, elk van 60.000 euro met een jaarlijkse dividend vergoeding van 10%. Exit bij oplevering van de bouw danwel eerder bij verkoop aan een eindbelegger. Als zekerheid wordt verstrekt een 2e recht van hypotheek.

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.