Kraanexpert

Zoekt strategische partner

Toonaangevende kraanexpert dat actief is in de handel in onderdelen voor mobiele kranen zoekt een strategische partner ter overname. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 3.000.000

EBITDA

EBITDA € 150.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

West-Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#31642

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een toonaangevende kraanexpert, uniek in zijn prestatievermogen en actief in een groeiende niche, is op zoek naar een financiële of strategische partner om de internationale groei te versnellen.

Bijzonderheden
De onderneming is actief in de handel in onderdelen voor mobiele kranen alsmede reparatie en onderhoudsprojecten. De onderneming heeft een diepgaande kennis opgebouwd waarmee men problemen voor cliënten wereldwijd kan oplossen. 

Key investment considerations

  • De onderneming, heeft recent een nieuwe strategie geformuleerd, en behelst onder meer een ambitieuze groeidoelstelling welke wordt ondersteund door de ontwikkeling van een eigen merk onderdelen almede verdere uitbouw van projectmatige activiteiten (revisie en modificatie projecten). Binnen de markt is een trend gaande waarbij deze pilaren elkaar versterken en resulteren in synergievoordelen.
  • Op termijn gaan mobiele hijskraanproducenten en zware materieelproducenten zich vooral richten op de productie van nieuwe (generatie) machines en laten zij het onderhoud, reparatie en onderdelenleveranties steeds vaker over aan daartoe gespecialiseerde bedrijven, zoals de Onderneming in kwestie.
  • De onderneming levert reservedelen voor alle mogelijke mobiele hijskranen. De onderneming beschikt over een uitgebreide kennis data bank, waardoor het in staat is de vraag van slijtdelen van de meest voorkomende types kranen te voorspellen.
  • De onderneming beschikt over een unieke in- en verkooppositie van onderdelen van Chinese kraan producenten. Dit betreft onderdelen die niet kannibaliseren op de verkopen van het reguliere onderdelen programma van de onderneming.
  • De huidige groeiontwikkelingen worden geremd door een te beperkte financiële armslag. Hierdoor worden onderdelen bestemd voor handel en reparatie en modificatie projecten vertraagd ontvangen, hetgeen leidt tot langer dan gewenste levertijden, met het risico van vraag uitval en nee-verkopen.
  • De onderneming is bij uitstek geschikt voor strategische partijen voor het realiseren van ketenverkorting. 

Voorgestelde transactie
De voorgenomen transactie omvat de verkoop van een minderheidsbelang, waarbij de vrijgekomen financiële middelen hoofdzakelijk geïnvesteerd zullen worden in werkkapitaal (voorraden), maar ook in activa en additioneel personeel om zodoende beter op de vraag van klanten in te kunnen spelen.

Rotterdam School of Management

Rotterdam School of Management

GEMBA is een part-time MBA voor C-level executives, waarin gedurende 21 maanden, strategisch leiderschap centraal staat. Leer meer over deze nieuwe MBA in een interactieve workshop op onze campus. Bezoek de informatieavond op 9 juni.