Thuisbezorglijn van vegetarische maaltijden

Zoekt (investerende) zakelijk partner

Betreft een thuisbezorglijn die vegan maaltijden kookt voor klanten aan huis in het Gooi. Neem contact op via Brookz

Omzet € 150.000

Winst EBITDA € 45.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie

RegioNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 150.000
FTE 2-5
Beschrijving

Een thuisbezorglijn met betaalbare en kwalitatief hoogstaande vegetarische maaltijden voor het hele gezin. De maaltijden worden dagvers bereid en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden.

Vegetarisch, vernieuwend en van hoge kwaliteit
Naast het gemak van een kant-en-klare maaltijd die aan huis wordt bezorgd, is het primaire doel van de onderneming om klanten te verrassen met toegankelijke, betaalbare en kwalitatief hoogstaande vegetarische diners voor het hele gezin. De onderneming speelt in op de steeds groter wordende markt van vegetariërs en flexitariërs. De maaltijden worden vers bereid en zijn zeker 4 dagen houdbaar mits gekoeld. Naast milieu- en gezondheidsoverwegingen, streeft de onderneming ernaar het vegetarische segment als geheel te upgraden en te normaliseren om zo mensen kennis te laten maken met "een nieuwe manier van eten en genieten".

Huidig distributiegebied
Op dit moment worden de maaltijden op maandag en donderdag tussen 12 en 18 uur aan huis bezorgd in 't Gooi, Almere Duin, Abcoude, Almere Poort en Amsterdam-Zuid.

Doel
Het doel van de eigenaar is met een (investerende) partner de verkoopdichtheid in de reeds bestaande postcodegebieden te vergroten en de bezorgregio's uit te breiden. De inzet is een landelijke uitrol van dit specifieke concept van maaltijdbezorging aan huis. Aanvullend leeft de ambitie om een eigen label in het retailkanaal te lanceren. Ondanks een toename in vegetarische schapruimte in supermarkten en andere foodkanalen, is het huidige aanbod in het retailkanaal nog beperkt. Bovendien gelooft de huidige eigenaar in een verbeterslag en een breder gamma in het productaanbod van vegetarische maaltijden in deze specifieke kanalen.

Partner
Er wordt een (strategisch) partner gezocht die ervaring heeft met en kennis heeft van B2C en/of B2B-distributiekanalen en marketing, bij voorkeur in de foodsector. De eigenaar wil zich voornamelijk bezighouden met productontwikkeling en nieuwe recepturen van de maaltijden. Daarnaast heeft hij zelf ruime ervaring in de optimalisatie van inkoop, het opschalen van producties en logistieke processen. Hij zoekt specifiek naar een aanvulling op andere vlakken.

Huidige omzet
Gestart in Februari 2020, heeft het bedrijf een vliegende start doorgemaakt met een maandelijkse omzetgroei van 15% per maand. Post-corona is de groei in eerste instantie afgenomen maar heeft zich daarna hersteld tot een continue lichte groei. De huidige omzet komt met name van loyale, terugkerende klanten uit een eigen netwerk. Er is dus ruimte om met meer marketinginspanningen de omzet te laten groeien en bezorgregio's uit te breiden.

Rechtsvorm omgezet
De eigenaar is voornemens de organisatie om te zetten naar een Besloten Vennootschap, van waaruit het makkelijker is om te groeien.

Geschikt voor
De eigenaar is op zoek naar een investeerder en/of zakelijke partner, eventueel een MBI-kandidaat, om zijn gestaag groeiende bedrijf sneller uit te bouwen en verder te professionaliseren.

Brookz Sectormonitor Horeca, Toerisme & Recreatie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Horeca, Toerisme & Recreatie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Horeca, Toerisme & Recreatier jou bij helpen.

Omzet € 150.000

Winst EBITDA € 45.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie

RegioNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 150.000
FTE 2-5