Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Landelijk opererend huisvestingsbureau

Voor turnkey afbouw van kantoorinrichtingen, actief in de B2B markt


Beschrijving

Betreft de overname van een besloten vennootschap, waarvan de ontwerp en realisatieactiviteiten worden uitgevoerd onder één (handels)naam.

Profiel onderneming
Het relatief jonge bedrijf (circa 6 jaar) is gespecialiseerd in alle voorkomende totaal-inrichtingsprojecten voor kantoorhoudende organisaties. Met een eigen ontwerpafdeling worden complete huisvestingsprojecten uitgedacht op basis van Arbo-/ en bouwregelgeving, waarna deze rechtstreeks als turnkey (risicodragend)bouwproject worden uitgevoerd. Het bedrijf levert de diverse werkzaamheden door middel van haar onderaannemers, waaronder installatiewerk, stoffering, wanden, plafonds, meubelmaatwerk en losse inrichting.

Bijzonderheden
Door de kennis, kunde en reputatie van het bedrijf zijn er binnen de relatief korte tijd dat het bedrijf opereert, reeds diverse terugkerende opdrachtgevers. Hieronder zijn zeer aansprekende namen te noemen. Hierdoor én door de goede relaties vanuit de organisatie heeft het bedrijf de afgelopen jaren een flinke groei kunnen realiseren.

Reden verkoop
De ondernemer wil, graag een stap terug doen, om zich meer te richten op andere activiteiten buiten het huidige werkgebied. Binnen de onderneming is wellicht interesse om bij verkoop deel uit te maken van het toekomstige management. De dga is bereidt een langzaam exit scenario te overwegen in verband met geruisloze relatieoverdracht.

Werknemers
Er zijn 6 medewerkers werkzaam binnen het bedrijf, exclusief de dga, waarvan 2 design, 3 operations en 1 sales betreft. Een operationeel manager heeft de dagelijkse leiding samen met de dga. De dag houdt zich voornamelijk bezig met de interne financiële controle en strategie, alsmede de klantrelaties.

Locatie
Het bedrijf is gelegen in het midden van het land, de projecten bevinden zich door heel Nederland met als voornaamste werkgebied de Randstad.

Financiële gegevens

Jaar 2016

 • Omzet 1.500.000
 • Brutowinst 87.000
 • Brutomarge 24,3%

Jaar 2017

 • Omzet 4.500.000
 • Brutowinst 400.000
 • Brutomarge 26,8%

Jaar 2018

 • Omzet 2.800.000
 • Brutowinst 313.000
 • Brutomarge 32,8%

Jaar Prognose 2019

 • Omzet 4.400.000
 • Brutowinst 550.000
 • Brutomarge 30%

Opmerking
Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen dan wel strategische partijen die hun marktaandeel in Nederland willen vergroten dan wel een aandeel op de Nederlandse markt willen verwerven. Gezien de overnamesom is een MBI kandidatuur niet ondenkbaar.

Aangeboden belang
De verkoper wenst bij voorkeur het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers en investeerders en wellicht MBI kandidaten.

Omzet
€ 4,400,000
Winst
EBITDA € 600,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Midden Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B
Profielnummer
#27894
Rechtsvorm
B.V.