Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Landelijke woonwinkel en webshop in Noord-Holland

Aan de rand van het centrum, onderscheidend in het aanbod, midden segment


Beschrijving

Te koop wordt aangeboden deze in januari 2016 opgerichte VOF in de detailhandel (meubel/woonwinkel) op een B1 locatie in de Randstad (regio groot Amsterdam), gelegen aan de rand van het centrum waardoor de classificatie A1 locatie net niet gehaald wordt. Al enkele jaren een stabiele omzetgroei met een bruto marge van circa 50% en gelijkblijvende (zeer geringe) vaste (overhead) kostenstructuur. Één werkzame vennoot, 40 uur per week (1 FTE). Na mogelijke verkoop zal vennoot niet werkzaam blijven in het bedrijf.

Bijzonderheden
De winkel wordt gezien als een midden segment woonwinkel en heeft een nog steeds groeiend vast klantenbestand. De winkel heeft 2 grote etalage's welke vanaf de grote ringweg rond het centrum goed waar te nemen zijn. Deze ringweg is een doorgaande weg met zowel bus, auto als fietsverkeer. Bushalte ca. 10 meter voorbij de winkel aanwezig. De winkel heeft een vaste antraciet grijze plavuizen vloer en donkere wanden waardoor deze als zeer sfeervol wordt ervaren. Op dit moment is de winkel aangekleed in een landelijke, stoere, sobere en industriële woonstijl en wordt door klanten ervaren als een winkel waar men voor normale prijzen toch exclusieve meubelen en woonaccessoires kan kopen. Bij een eventuele verkoop is verkoper genegen de vaste inkoopadressen vrij te geven. Kortom, een kans om een sfeervolle woonwinkel met een aparte en unieke uitstraling over te nemen en gelijk met de verkoop aan de gang te kunnen gaan. 

Voorraad en reserves
In de verkoopprijs inbegrepen een voorraad handelsgoederen met een inkoopwaarde van circa € 25.000 en een verkoopwaarde van circa € 55.000. Deze stille reserve is voor 75% meegenomen in de berekening van de verkoopprijs. Tevens inbegrepen in de verkoopprijs is een webshop met ongeveer 300 bezoekers per week en een stabiele omzet.

Huurcontract
Het huurcontract (voor een winkelruimte van 220 m2) loopt 5 jaar, derhalve tot 31 januari 2021. Opzegging dient te geschieden voor 1 januari 2020 (één jaar voor verstrijken van de eerste vijf jaars periode), echter is verhuurder genegen hier flexibel mee om te gaan in de aangekondigde situatie van een mogelijke verkoop van het bedrijf. Verhuurder heeft de voorkeur uitgesproken om het huurcontract met de wettelijke termijn van vijf jaar te verlengen (bij niet opzeggen door huurder uiteraard gegarandeerd verlengd). In de nabije omgeving (omtrek van drie kilometer) zullen de komende jaren naar planning 10.000 woningen gebouwd worden. Directe parkeergelegenheid voor de deur.

Reden verkoop
Wegens persoonlijke omstandigheden en het onvermogen om de VOF van extra (groei)kapitaal te voorzien is besloten de winkel te koop aan te bieden. Kapitaalinjectie voornamelijk benodigd op het gebied van reclame/advertenties en investering in additionele handelsvoorraad. Bij gelijkblijvende vaste overheadkosten derhalve een enorm groeipotentieel aanwezig.

Vraagprijs
Vraagprijs is gebaseerd op een, door een in mei 2019 erkende taxateur verrichte, taxatie op basis van de meest recente financiële positie van de VOF. Taxatierapport kan eventueel overlegd worden gedurende traject van verkoop.

Omzet
€ 80,000
Winst
Nettowinst € 6,000
Aantal FTE
1
Regio
West Nederland
Sector
Detailhandel
Profielnummer
#27141
Rechtsvorm
VOF