Makelaarskantoor (regio Groningen-Drenthe)

Particuliere woningen en bedrijfsmatig vastgoed


Beschrijving

Een makelaarskantoor in de regio 'provincie Groningen (deels) en (Noord) Drenthe'. Het kantoor heeft een zeer goede naam in de regio. De onderneming bestaat al 15 jaar en is zeer goed ingevoerd in de regio. De makelaars zijn actief binnen de dynamiek van de traditionele makelaardij, zakelijk vastgoed en nieuwbouwprojecten.

Bijzonderheden
Het kantoor is initiatiefrijk en richt zich naast aan- en verkoop van bestaande bouw op realisatie van nieuwbouw. Het kantoor is aangesloten bij de NVM. Binnen deze kring geniet zij een gunstige positie in de benchmark. Onder haar klantenkring geniet de makelaardij groot vertrouwen.

Regio
Activiteiten strekken zich uit van het stadse Groningen langs het lommerrijke Groningse buitengebied en Noord-Drenthe tot het bestuurlijke Assen.

Gestage groei
Sinds haar zelfstandigheid onder de huidige eigenaar kent het kantoor gestage groei van de omzet. Ook tijdens de crisis 2006-2014 heeft de onderneming de omstandigheden wendbaar het hoofd geboden.

Overdracht
De verkoper wenst 100% van de aandelen over te dragen. De mate waarin de huidige ondernemer nog deels aan het kantoor verbonden blijft is bespreekbaar. De huidige ondernemer gaat over tot verkoop om zich op andere activiteiten te richten.

Kenmerken
Onderneming beschikt over een zorgvuldig opgebouwd klantbestand en genereert een omzet van gemiddeld € 325.000 - € 350.000 (2020: € 400.000+).

Prijs
Nader overeen te komen.

Eigen middelen
Belangstellenden worden geacht € 50-100K zelf te kunnen inbrengen.

Geschikt voor
Het kantoor is zeer geschikt voor ondernemende MBI-kandidaten. Ook voor strategische kopers is dit een interessante propositie vanwege de veelzijdigheid van het kantoor en mogelijke synergievoordelen.

Omzet

€ 350.000

Winst

EBIT € 60.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Noord Nederland

Sector

Vastgoed

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29683

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!