Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

MBI in handelsbedrijf met innovatief brandbestrijdingsproduct

Actief in niche markt | Kans voor ondernemende commerciële MBI-er


Beschrijving

Het bedrijf is een in Nederland gevestigd internationaal B2B bedrijf wat eigenaar is van een een uniek brandbeveiligingsproduct. Het bedrijf is op dit moment onderdeel van een holding waaronder meerdere activiteiten vallen.

Reden verkoop
Vanwege de leeftijd van de huidige verantwoordelijke leiding (en mede-aandeelhouder) en andere focus van het moederbedrijf wordt gezocht naar een MBI-kandidaat / opvolger die met het bedrijf de volgende stap kan zetten.

Product / productie
Het product beschikt over de benodigde certificeringen. De productie (uitbesteed) is onlangs overgehaald vanuit China naar Nederland.

Omzet en resultaat
In de afgelopen ruim 10 jaar is verkoop gerealiseerd via groothandels, agenten en andersoortige distributeurs in meer dan 15 landen, binnen en buiten Europa.

Kerncijfers
De totale omzet, gerealiseerd over deze jaren, bedraagt ruim 2 miljoen Euro. De brutomarge is circa 70%; het te realiseren resultaat bedraagt, afhankelijk van de inrichting van de verkoop en operatie, minimaal 15%.

Organisatie
Voor verkoop en bedrijfsleiding is 1 FTE verantwoordelijk. Deze persoon is tevens mede aandeelhouder. Vanwege de gevorderde leeftijd is de wens om deze activiteiten af te bouwen en over te dragen aan de MBI-kandidaat.  

Operatie
De operationele activiteiten (o.a. staf, opslag voorraad, logistiek) worden op dit moment uitbesteed aan een van de andere werkmaatschappijen van het moederbedrijf.

Locatie
Het bedrijf is niet locatie gebonden. De meest optimale locatie kan door MBI- kandidaat (in overleg met huidige eigenaar) zodoende volledig naar eigen inzicht worden bepaald. Ditzelfde geldt voor de wijze waarop de operationele activiteiten worden ingevuld (geen verplichte winkelnering).

MBI-kandidaat
Gezocht wordt een ondernemende MBI kandidaat die zich wil inkopen in dit mooie (handels)bedrijf. De ideale kandidaat heeft een sterk commercieel / marketing profiel en is in staat om het product (internationaal) via groothandels, agenten en/of andersoortige distributeurs verder in de markt te zetten.

Aangeboden belang
Ingestoken wordt op instap via minderheidsbelang. Een meerderheidsbelang en/of de complete aankoop van 100% van de aandelen is eveneens bespreekbaar.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 250.000

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.