Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Metaalbewerkende / verspanende onderneming

Hoge precisiegraad in ondermeer CNC-frezen en CNC-draaien


Beschrijving

De onderneming betreft een hoogwaardig innovatief verspanend bedrijf, met de beschikking over een modern machinepark. De belangrijkste bewerkingen en technieken zijn CNC-frezen en CNC-draaien, draadvonken en zagen, waarbij de onderneming gespecialiseerd is in prototypes, enkel stuks of kleine series. Te bewerken materialen zijn metalen, non-ferro metalen, kunststof, brons, titanium, exotische materialen en roestvast staal. De onderneming heeft een uitstekende naam en reputatie opgebouwd door continue focus op kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Bijzonderheden
Het bedrijf is in handen van een ervaren ondernemersduo waarbij de operationele leiding in handen is van één van de eigenaren. De onderneming groeit welhaast jaarlijks door haar nauwe betrokkenheid bij het (ontwikkel) proces van nieuwe producten, alsmede te investeren in automatisering en vernieuwing in onbemand produceren. Het team bestaat uit een mix van jonge gekwalificeerde en ervaren vakkrachten die zelfstandig werken en daarbij het directe aanspreekpunt voor klanten zijn. De onderneming is gevestigd in een modern bedrijfspand wat eigendom is van de eigenaren, het pand wordt marktconform gehuurd.

Klanten
Trouwe klantenkring variërend van internationaal georiënteerde multinationals tot familiebedrijven. Afnemers zijn actief in diverse sectoren zoals food, textiel, grafisch, apparatenbouw en engineering. Het bedrijf werkt nauw samen met R&D afdelingen van haar afnemers.

Transactievorm en aangeboden belang
De beoogde transactie betreft een 100% aandelenoverdracht en een activa transactie met betrekking tot het machinepark

Reden van verkoop
De ondernemers kennen geen directe opvolging en zijn na jaren opbouw en professionalisering klaar voor een volgende fase in hun leven. Hiervoor zijn zij op zoek naar een (strategische) partij die de groei- en uitbouwkansen voor de onderneming kan benutten. Ondernemers zijn bereid om een nader te bepalen periode aan te blijven voor overdracht.

Profiel koper

  • Strategische koper
  • Ondernemende MBI-kandidaat met kennis van de sector

Financiële informatie

  • Omzet indicatie 2018 ca. € 1.100.000
  • EBITDA indicatie (genormaliseerd) 2018 ca. € 400.000
Omzet
€ 1,100,000
Winst
EBITDA € 400,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Zuid Nederland
Sector
Industrie & productie
Profielnummer
#26986
Rechtsvorm
B.V.