Metaalbewerkingsbedrijf

Modern machinepark, hoge precisie, minimale toleranties
Winstgevend metaalbewerkingsbedrijf gelegen in Oost-Brabant zoekt MBI-kandidaat. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30114

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een sterk winstgevend metaalbewerkingsbedrijf, opgericht eind vorige eeuw, gelegen in Oost-Brabant en stevig verankerd in de regio. Modern machinepark, hoge precisie, minimale toleranties. Gespecialiseerd in langdraaien, verspaning en slijpen. Daarnaast het rollen van schroefdraad. Koploper in MVO. 

Klanten
Het klantenbestand beslaat zeer uiteenlopende branches, oem’ers in halfgeleiders, transport/logistiek, elektro, voedingsmiddelen en medische branch. Deze worden uitstekend bediend met  complex vakwerk zowel kleine series als langlopende complexe projecten

Locatie
Het bedrijf is stevig verankerd in de regio met een bestaansgeschiedenis van bijna 25 jaar. Het bedrijf is zeer gunstig gelegen aan de rand van de vestigingsplaats. De verkeersverbindingen zijn optimaal dicht bij autowegen ook richting Duitsland en België.

Omzet
Het omzetniveau bedraagt ca EUR 1.200.000 op jaarbasis en is structureel sterk winstgevend

Medewerkers
Er zijn 12 werknemers (FTE 7,5) incl. de DGA werkzaam binnen de onderneming.

Reden voor verkoop
De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, waarbij hij vanzelfsprekend bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.

Profiel kandidaat koper
De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de branche. Ook voor een MBI-kandidaat met kennis en kunde biedt de onderneming een stabiele en winstgevende propositie met stevige groeikansen met name door gebruik te maken van moderne marketingtechnieken.

Voorgestelde transactie
Een aandelentransactie waarbij koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. Het O.G. maakt geen deel uit van de transactie en zal worden verhuurd tegen marktconform tarief.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Aangeboden belang
Een aandelentransactie waarbij 100% de aandelen van de BV worden overgenomen heeft de voorkeur.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!