Metaalbewerkingsbedrijf

Gespecialiseerd in draai- en freesbewerkingen

Metaalbewerkingsbedrijf gespecialiseerd in draai- en freesbewerkingen ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 865.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Noord-Brabant

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#31259

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een specialist op het gebied van draai- en freesbewerkingen. De activiteiten van de onderneming kunnen omschreven worden als het bewerken van een grote diversiteit aan materiaalsoorten, waaronder ook zogenaamde exotische materialen. De onderneming beschikt over een uitgebreid machinepark met CNC-draai- en freesmachines, waarmee alle mogelijke bewerkingen uitgevoerd kunnen worden, zowel in kleine als grote series.

Bijzonderheden
De onderneming staat bekend om het bewerken van (zéér) complexe materialen tegen een aantrekkelijke/concurrerende prijs, de korte doorlooptijd door middel van het breed inzetbare machinepark, de flexibiliteit (productmogelijkheden), het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten, de leverbetrouwbaarheid en de vakbekwame medewerkers.

Middels de voornoemde factoren en de grote hoeveelheid aanwezige kennis en ervaring is de onderneming een zeer geschikte overnamekandidaat met veel groeipotentie in binnen- en buitenland.

Kerncijfers
De omzet van de onderneming bedraagt jaarlijks tussen de 850k – 950k euro met een (genormaliseerd) EBITDA-niveau van ongeveer 15%. Voor de onderneming zijn gemiddeld circa 7 werknemers werkzaam op basis van een volledig dienstverband (exclusief directie). 

Locatie
De onderneming is gevestigd in Zuid-Nederland.

Reden van verkoop en profiel kandidaat-koper
De huidige directie wil zich in de toekomst graag gaan richten op andere activiteiten. De huidige aandeelhouder wenst de onderneming te verkopen aan een passende partij, zodat de onderneming kan worden voortgezet. In overleg is de huidige directie bereid na de overname nog enige tijd bij de onderneming betrokken te blijven om een goede overdracht te waarborgen. Deze propositie is geschikt voor zowel strategische partijen als MBI-kandidaten.

Transactievorm
De transactie betreft een 100% aandelentransactie.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar waarin de activiteiten van de onderneming nader in detail worden toegelicht. 

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.