Metaalbewerkingsbedrijf

Actief in constructie-, las-, snij- en zetwerk


Beschrijving

De onderneming houdt zich bezig met het bewerken van en het maken van producten uit metalen (staal, RVS, aluminium) die, al dan niet in serie, op bestelling worden geproduceerd voor een diverse groep trouwe klanten.

Bijzonderheden
De onderneming heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in vervanging en uitbreiding van het machinepark, uitbreiding en herinrichting van de bedrijfshal en heeft zijn productieproces geoptimaliseerd. Omzet en resultaten hebben zich hierdoor in positieve zin ontwikkeld.

Medewerkers
Naast de directeur heeft de vennootschap 6 personeelsleden in dienst (5 FTE). Daarnaast zijn er momenteel twee leerlingen/stagairs en een vakantiekracht op afroep.

Reden verkoop
De reden voor de verkoop is dat de aandeelhouder zich na de reorganisatie van het bedrijf wil richten op een andere uitdaging.

Aangeboden belang
Doel is om 100% van de aandelen in het bedrijf te verkopen. De vraagprijs voor de aandelen bedraagt € 1.650.000 exclusief pand. Koop van het pand is bespreekbaar. 

Investeringsoverwegingen

  • Bedrijf met mooie uitstraling, goede en stabiele resultaten en omzetgroei;
  • Productiefaciliteiten zijn in goede conditie en bieden ruimte voor verdere groei van de onderneming. Er zijn op korte termijn geen vervangingsinvesteringen te verwachten;
  • Bedrijfspand met voldoende mogelijkheden voor uitbreiding;
  • Goed gespreide portefeuille met loyale klanten;
  • Bij de onderneming werkt een groep ervaren, gemotiveerde en loyale werknemers met kennis van het productieproces. 

Geschikt voor
De onderneming is met name geschikt voor ondernemers met kennis van de sector en strategische kopers/investeerders die op zoek zijn naar een bedrijf met stabiele resultaten en voldoende groeimogelijkheden. 

Omzet

€ 1.300.000

Winst

EBITDA € 341.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Oost Nederland

Sector

Industrie & productie

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#25943

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!