Ontwerpen, produceren en opbouwen van staalconstructies

Metaalconstructiebedrijf in Noord-Nederland met ruim 40 jaar trackrecord. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 5.000.000

EBITDA

EBITDA € 360.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30239

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een gerenommeerd familiebedrijf met een bestaansrecht van meer dan 40 jaar. Het bedrijf betreft een metaalconstructiebedrijf die al vele jaren actief is in met name Noord- en West-Nederland.

Activiteiten
De activiteiten bestaan vooral uit het ontwerpen, produceren en opbouwen van staalconstructies en het leveren en monteren van dak -en gevelbeplating. Daarbij valt te denken aan complete bedrijfsgebouwen, theaters, scholen, musea, hekwerken & trappen.

Klanten
De onderneming beschikt over een zeer goed gevulde actuele orderportefeuille. De omvang en diversiteit van projecten is zeer goed te noemen. De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit, goede planning en het nakomen van werkafspraken. Er heerst een open cultuur en de lijnen in deze platte organisatie zijn kort.

Medewerkers
Er zijn 18 werknemers, inclusief de DGA, werkzaam binnen de onderneming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een flexibele schil van uitzendkrachten.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een goed geoutilleerd eigen bedrijfspand in Noord-Nederland. De verkoper gaat ervan uit dat het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij wordt gehuurd, maar ook verkoop van het pand is bespreekbaar.

Bijzonderheden
Uniek aan het familiebedrijf is dat het bedrijf opereert als hoofdaannemer, maar ook als onderaannemer. De onderneming is hierdoor flexibel, de grotere projecten kunnen goed begeleidt worden, de handel binnen deze projecten is interessant, naast de productie van het staal en dak- en gevelbeplating. Opdrachtgevers zijn eindgebruikers, architectenkantoren en hoofdaannemers. Met deze partijen bestaan vaak al jarenlange relaties.

Reden voor verkoop
De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, waarbij hij vanzelfsprekend bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.

Profiel koper
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om de groei- en ontwikkelkansen te benutten, een investeringsmaatschappij of voor een ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.

Transactievorm
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij 100% van de aandelen worden overgenomen. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.