Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Metaalconstructiebedrijf voor de bouw van bedrijfshallen

Gespecialiseerd in zowel nieuwbouw als renovatie


Beschrijving

De onderneming is gespecialiseerd in het bouwen en renoveren van hallen met metaalconstructies. Daarnaast worden bouw- en isolatiematerialen verkocht.

Bijzonderheden
De onderneming is in staat om het gehele bouwproces, van ontwerp tot en met de volledige oplevering, voor klanten uit handen te nemen. Een hoge mate van kwaliteit, duidelijke communicatie en korte lijnen zijn daarbij van belang. De onderneming bestaat al ruim 35 jaar en heeft in de loop der jaren een loyaal klantenbestand opgebouwd, waarbij de nadruk op de landbouwsector ligt.

Personeelsbestand
De onderneming beschikt over kwalitatief hoogwaardig personeel, een up-to-date machinepark en een goede naam in de markt. Deze omstandigheden geven de mogelijkheid om de komende jaren groei te realiseren. Met een personeelsbestand van 12 medewerkers worden maatwerkprojecten gerealiseerd met een omvang van € 25.000,-- tot € 600.000,--.

Kerncijfers
De kracht van deze onderneming ligt in het bouwen van hallen. Dit leidt op jaarbasis tot een omzet van ruim € 3.000.000. Op jaarbasis is de omzet gemiddeld genomen verdeeld over 20-30 klanten. De onderneming beschikt over een goede orderportefeuille voor 2019. Het machinepark van de onderneming is up-to-date en bij het productieproces wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Tijdens de recessie heeft de onderneming zich met name gericht op de renovatie van bedrijfspanden, waardoor de omzet tijdelijk net onder € 3.000.000 is uitgekomen.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Zuid-Nederland. Het bedrijfspand, gelegen op een industrieterrein, biedt voldoende mogelijkheden om groei de komende jaren te faciliteren. De verkopers geven de voorkeur aan verkoop van het onroerend goed.

Potentiële koper
Zowel MBI-kandidaten als bestaande ondernemingen met soortgelijke activiteiten worden door verkoper als mogelijke partijen aangemerkt. Verkopers zijn bereid om voor een bepaalde periode aan de onderneming verbonden te blijven om overdracht van kennis en relaties mogelijk te maken.

Reden voor verkoop
In verband met het ontbreken van bedrijfsopvolging binnen de onderneming danwel de familie, heeft verkoper besloten de onderneming te koop aan te bieden.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Omzet
€ 3,000,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Zuid Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Industrie & productie
Profielnummer
#27204
Rechtsvorm
B.V.