Metaalverwerkend bedrijf

Actief in algemene machinebouw
Metaalverwerkend bedrijf actief in de algemene machinebouw ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 4.750.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30703

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het betreft een zelfstandig opererend metaalverwerkend bedrijf. De focus ligt op de productie van staal- en RVS-componenten, samenstellingen en modules voor de algemene machinebouw.

Bijzonderheden
Er is sprake van uitgebreid machinepark, waarmee alle voorkomende metaalbewerkingen worden uitgevoerd, zoals (buis)lasersnijden, CNC kanten, (robot)lassen, machinaal ontbramen en algemene bewerkingen.

Klanten
Het bedrijf acteert als toeleverancier in de metaal, waardoor er sprake is van een breed scala aan vaste klanten.

Personeel
Binnen het bedrijf zijn 16 FTE (19 medewerkers) vast actief. Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van een flexibele schil van 5-8 medewerkers. Er is sprake van een zelfstandig operationeel team dat de dagelijkse leiding heeft.

Reden voor verkoop
Het bedrijf maakt onderdeel uit van een groep, maar past, ondanks haar stabiele omzet en winstgevendheid, niet mee bij de toekomstige strategie. Daardoor krijgt het bedrijf niet de aandacht die het verdiend en die past bij de groeimogelijkheden die het bedrijf heeft. Teneinde het bedrijf de kans te geven die het verdiend, hebben de aandeelhouders besloten op zoek te gaan naar een kopende partij.

Onroerend goed
Het bedrijf is gevestigd in een tweetal huurpanden. Inmiddels liggen er plannen en zijn er mogelijkheden om het bedrijf in één pand onder te brengen.

Geschikt voor

  • Bedrijven die zich richten op gelijksoortige of aanpalende disciplines en die uitbreiding of versterking zoeken in de bedrijfsactiviteit of regio.
  • Een MBI-kandidaat met affiniteit en bekendheid met de markt.

Aangeboden belang
De aandeelhouders wensen het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De aandeelhouders geven de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.