Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Moderne goedlopende fietsenspeciaalzaak met nadruk op het sportieve segment

Groot klantenbestand


Beschrijving

Deze nette en modern ingerichte fietsspeciaalzaak, welke is gespecialiseerd in met name racefietsen en mountainbikes, is gevestigd op een goed bereikbare en gunstig gelegen locatie in midden Gelderland. Het pand heeft een oppervlakte van ruim 1.200 vierkante meter waarvan momenteel circa 1.000 vierkante meter in gebruik is voor het bedrijf. Op eigen terrein zijn er voldoende parkeermogelijkheden. 

Bijzonderheden
Het bedrijf heeft een sterke naam in de regio en daarmee een brede en vaste klantenkring. Het staat bekend om de goede service. Er wordt in zowel winkel als werkplaats gewerkt met een modern software pakket waardoor de verkoophistorie en er ook veel klantdata beschikbaar is.

Assortiment
Er is een ruim assortiment aanwezig van diverse gerenommeerde fietsfabrikanten. De nadruk ligt op de verkoop van race- en ATB fietsen en bijkomende zaken als fietskleding, accessoires en sportvoeding. Maar ook stadsfietsen en e-bikes zijn aanwezig. Daarnaast beschikt het bedrijf over een ruime werkplaats waar alle soorten reparaties en onderhoud worden uitgevoerd. 

Onderscheidend
Onderscheidend aan dit bedrijf zijn de vele shop-in-the-shops die aanwezig zijn. Op deze manier worden de accessoires en onderdelen uniek gepresenteerd. Daarnaast beschikt het bedrijf over ruime mogelijkheden voor het klaarmaken en de onderhoud van de fietsen.

Medewerkers
Naast de eigenaren heeft het bedrijf momenteel 6 werknemers. Twee medewerkers zijn actief in de verkoop en de overige medewerkers zijn werkzaam als fietstechnicus. Totaal samen ongeveer 3.7 FTE exclusief de ondernemers.

Kerncijfers
De omzet van dit mooie bedrijf was in 2019 ruim € 1.300.000 met een genormaliseerde Ebitda van € 134.000 voor ondernemersbeloning. De verwachting is dat dit jaar deze omzet minimaal gehaald gaat worden met eenzelfde resultaat. Het bedrijf heeft nog groeipotentie door uitbreiding van de website met een webshop.
Er zal sprake zijn van een activa transactie. 

Vraagprijs
De vraagprijs is € 90.000,- voor de goodwill en de inventaris. Daarbij komt dan nog de voorraad. De inkoopwaarde van de voorraad was per 1/1/2019 € 592.000,-

Covid-19
Door de vele verkopen vanwege het Covid-19 virus heeft de voorraad op dit moment een niveau van ongeveer € 350.000,-. De overnameprijs van de voorraad is echter flexibel door eventuele verdere afbouw van voorraden.

Affiniteit
De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. 

Eigen middelen
Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

Geschikt voor
Een interessant bedrijf voor een MBI-er om een vliegende start te maken of voor een strategische partij om uit te breiden.