Mondkapjes-webshop in Nederland en België

Marktleider op gebied van mondkapjes, desinfectiemiddelen en medische handschoenen
Mondkapjes webshop van NL & BE ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 995.000

EBITDA

Nettowinst € 437.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Groothandel
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30567

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De webshop heeft 757 zoekwoorden in de top van Google staan, met een piek van 450.000 organische bezoekers per maand. Hierdoor heeft de onderneming een zeer stabiele omzet in een markt die nog vele jaren voor een stabiel inkomen zal zorgen op het gebied van mondkapjes, desinfectiemiddelen en medische handschoenen.

De webshop
De webshop is een autoriteit in zijn markt en positioneert zichzelf als expert. De webshop heeft veel eigen content/informatie over deze producten, waardoor de webshop zich duidelijk onderscheidt van concurrentie en marktleider is op SEO (veel organisch bezoek). 

Kerncijfers

  • Omzet: +/- €305.549 ex. btw per jaar;
  • Inkoopkosten: +/- €75.460,96 ex btw per jaar;
  • Gemiddelde orderwaarde: +/- €46,27 ex btw per order;
  • Conversie%: +/- 6,82% van de bezoeker doet een aankoop (erg hoog);
  • Email marketing lijst van ruim 15.000 actieve klanten;

Uit het conversiepercentage blijkt ook dat de marktpropositie goed is en dat flink opschalen mogelijk is.

Klanten
De klantenkring van deze webshop bevindt zich momenteel hoofdzakelijk in Nederland (90%) en België (10%). Een groot deel van de omzet draait uit zichzelf door direct/organisch verkeer en uit een grote vaste klanten lijst middels e-mailmarketing. Het uitgebreide productgamma stelt de onderneming in staat het gehele jaar actief te zijn.

Online verkoopkanaal
Het betreft een financieel gezonde webshop opgezet door een gerenommeerd online marketing-bureau. De marketing kosten zijn zeer gering omdat het platform draait op SEO-resultaten en e-mailmarketing.

Toevoegen producten
De webshops leent zich door de grote vaste klantengroep perfect voor het aanbieden van producten de breedte in. Eventueel kunnen de huidige eigenaren ondersteunen bij het toevoegen van producten aan het assortiment.

Personeel
Het bedrijf heeft 0,5 FTE supportmedewerker/data entry-medewerker/grafische vormgever. De 0,5 FTE (freelance à €20 per uur) kan mee in de overname, maar ook vervangen worden door eigen mensen.

Oprichting
De onderneming is 1 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst de BV (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Verkoopprijs
De webwinkel is ondergebracht in een BV. De verkoopprijs voor 100% van alle aandelen inclusief geautomatiseerde webwinkel en leveranciers €750.000.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!