Grootste Nederlandse merk in niche markt kantoorartikelen met trouwe terugkerende klanten

Grootste Nederlandse merk in niche markt kantoorartikelen met trouwe terugkerende klanten. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 370.000

EBITDA

EBITDA € 85.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Groothandel
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29394

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het betreft het grootste Nederlandse merk in niche markt kantoorartikelen met trouwe terugkerende klanten. Sterk merk bij gebruikers met registratie in EU merkenregister EUIPO. Het bedrijf bestaat 25 jaar. De omzet komt voornamelijk uit Nederland.

Medewerkers
Aantal FTE op kantoor 2,5. Drie part time vertegenwoordigers in buitendienst. Gespecialiseerde taken worden uitgevoerd door ZZP'ers.

Afzet
38% internet verkoop en 62% afzet via kantoorvakhandel. Er wordt geen reclame op internet gemaakt. Internet-omzet wordt volledig op basis van sterkte van het merk gerealiseerd.

Merk
Enige Nederlandse merk dat jaarlijks een nieuwe collectie op de markt brengt in haar segment. 560 verkooppunten via directe levering en honderden verkooppunten indirect via groothandels in kantoorvakhandel.

Scanning
Via rechtstreekse scanning verkoop dagelijks gevolgd in 450 kantoorvakhandels. Microleveringen worden gedaan aan de hand van scandata. Betrouwbare leveranciers met gunstige kostprijs.

ERP-systeem en webshop
Efficiënt ERP systeem en webshop met sterk geautomatiseerde processen. Het ERP systeem is robuust, Open Source en vrij van licentiekosten. 

Reden verkoop
Verkoper / ondernemer verdeelt momenteel aandacht over vier bedrijven en wil een bedrijf afstoten en aandacht op overblijvende bedrijven focussen.

Groeimogelijkheden

  • Aanwezigheid in meeste kantoorvakhandels, ketens en rechtstreekse toegang tot winkel scandata geeft springplank voor nieuwe producten.
  • Groeikansen in buitenland.
  • E-commerce wordt nu passief ingezet. Inzet reclame, extra kanalen en e-commerce technieken kan omzet vergroten.
  • Besparing op ruime overhead mogelijk.

Deze onderneming is interessant voor:

  • Ambitieuze ondernemer die sterk start assortiment zoekt in offline en online kantoorartikelen.
  • E-commerce bedrijven in kantoor artikelen die omzet offline willen uitbreiden.
  • Groothandel kantoorartikelen die sterk merk aan assortiment toe willen voegen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa transactie, waarbij u eigenaar wordt van de bezittingen van de onderneming. De financiering hiervan kan bij de juiste kandidaat ook gespreid.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.