Met diverse aard van ladingen

Onderneming gespecialiseerd in Express Transport met 25 jaar ervaring en goede reputatie. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 8.000.000

EBITDA

EBITDA € 1.000.000

AANTAL FTE

51-100

REGIO

Noord België

SECTOR

Automotive, transport & logistiek

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30184

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De core business van het bedrijf is sneltransport. De aard van de ladingen is zeer divers en kan betrekking hebben op bijvoorbeeld bouwmaterialen, machines, medisch en farmaceutisch materiaal, papierwaren, dozen met diverse inhoud als distributie, reclamemateriaal, materiaal voor evenementen, levend materiaal, goederen van andere transportbedrijven, enz. Het bedrijf kan voor elke sneltransportaanvraag via de weg een gepast voorstel aanbieden aan de klant. De zaak bestaat reeds meer dan 25 jaar en heeft door de jaren heen een zeer goede reputatie opgebouwd binnen de sector.  

Transitie
De eigenaars zullen indien gewenst nog een bepaalde periode blijven samenwerken met de overnemer, daar dit zeker een meerwaarde geeft voor een adequate overdracht alsook voor de verdere groei van de onderneming.

Omzet
Het eigen vermogen van het bedrijf bedraagt iets meer dan € 1.000.000. De terugbetalingscapaciteit is berekend op een termijn van 7 jaar voor het terugbetalen van de bankfinanciering en een termijn van 10 jaar voor het volledig terugverdienen van de eigen inbreng. De onderneming heeft een zeer sterke solvabiliteits- en liquiditeitspositie.

Vraagprijs
De vraagprijs van de onderneming is € 5.019.000 en is een aandelentransactie.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.