Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Onderneming in bewegend leren

Social enterprise zoekt MBI (COO) die ondernemersteam komt versterken


Beschrijving

Bewegend leren als onderwijs van de toekomst. Dat is onze droom. Leren door te bewegen, spelen en ontdekken. Dat is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid van kinderen; het geeft ze ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. Genoeg reden voor ons om het onderwijs op zijn kop te zetten!

Bijzonderheden
Stilzitten is het nieuwe roken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een passieve levensstijl inmiddels een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Deze zitcultuur begint al in het onderwijs. Kinderen brengen daar duizend uur per jaar zittend door. Adviesrapporten, petities en onderzoeken haalden de media, maar échte innovatieve oplossingen bleven uit. Daarom zijn wij er.

Organisatie
De onderneming is op de goede weg, maar we staan nog maar aan het begin van onze reis. Om onze organisatie naar het volgende niveau te brengen, zijn we op zoek naar een COO en vooral ook een mede-ondernemer. Wij geloven dat je samen meer kunt dan alleen. Zo geldt dat ook met ondernemerschap. Springlab is op dit moment een onderneming met twintig mensen (12fte), we zijn twee jaar actief met bewegend leren en hebben veel marktleiders uit het onderwijs als partner en klant. We zijn nog een start-up, maar de scale-up fase lonkt. Om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren, word jij onmisbaar

Onze doelen voor de komende drie jaar:

 1. 1000 locaties passen bewegend leren dagelijks toe (kinderopvang & primair onderwijs).
 2. We zijn een financieel gezond bedrijf.
 3. Onze producten en diensten zijn internationaal uitgerold.
 4. We hebben meerdere eigen bewegend leren producten op de markt.
 5. We zijn een top 5 merk in het onderwijs.

Om deze doelen te realiseren zoeken wij een COO om samen met onze CEO de organisatie te leiden.

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • Jij gaat aan op onze droom om alle kinderen bewegend te laten leren. Hier sta jij 100% achter en wil je voor gaan. Jij wilt impact maken! 
 • Je hebt ervaring met het speelveld waarin Springlab acteert: onderwijs, innovatie, ict, hardware en gezondheid.
 • Jouw kracht is operational excellence. Je bent ijzersterk in het leidinggeven aan en bouwen van een (internationale) organisatie van 20 naar 100 mensen. Dit doe je op een manier die past bij de kernwaarden van de onderneming.
 • Je bent een rasondernemer. Je weet hoe het is om een bedrijf op te bouwen, risico's te nemen en je nek uit te steken. Je houdt van de dynamiek van het ondernemen en ziet het net als wij als een groot avontuur.
 • Nog geen ervaring met het ondernemerschap, maar altijd al de sprong willen wagen? Misschien is dit jouw moment! Als jij zeker weet dat je een échte ondernemer bent, vragen we je toch te solliciteren. Wij springen zelf ook graag in het diepe, dus waarderen het als jij dat ook doet!

Waar ga jij je mee bezig houden?

 • Je ontwikkelt beleid en bent verantwoordelijk voor commercie, financiën, (game) development en operatie. Kortom: jij zet de lijnen uit en overziet de gehele operatie.
 • Je stuurt de teams aan, coacht ze en helpt ze te ontwikkelen.
 • Je analyseert en interpreteert rapportages en stuurt daarop aan.
 • Je haalt nieuwe (grote) partnerships binnen en bouwt bestaande samenwerkingen uit.
 • Samen met Jan-Paul maak je jaarplannen en voert deze uit.
 • Je optimaliseert onze bedrijfsprocessen en voert beleid uit op het gebied van marketing/communicatie, klanttevredenheid en personeel.

Waar gaat de huidige CEO zich mee bezig houden?

 • Strategieontwikkeling en toekomstplannen.
 • Het initiëren van nieuwe partnerships, projecten en financieringen.
 • Het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, en het aansturen van onderzoek (R&D).
 • De bekendheid van het bedrijf vergroten, onder andere middels PR.
 • Het ontwikkelen en bewaken van de bedrijfscultuur.
 • De CEO functioneert als gezicht van Springlab naar de buitenwereld.

Hoe ziet het vervolgproces eruit?

In eerste instantie gaan we samenwerken om te ervaren of we in de praktijk een goede match zijn. Het salaris is marktconform en passend bij een sociale onderneming in deze fase. Bevalt de samenwerking van beide kanten? Dan is er de mogelijkheid om in te stappen als ondernemer. Hiervoor bieden we verschillende risicodragende opties.