Actief in het hoge segment

Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van Car Detailing in het Oosten van het land. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 90.000

EBITDA

Nettowinst € 35.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Overig

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28608

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van car detailing in het oosten van het land. Het levert voornamelijk diensten in het hoge segment aan de consument, maar ook aan een selecte groep zakelijke klanten. De ondernemer is hierin al meer dan 10 jaar actief voor 40 uur per week en heeft een uitmuntende reputatie opgebouwd. 

Kerncijfers
De omzet bedraagt ongeveer € 90.000.- per jaar en heeft een aantrekkelijke nettowinst van 38%.

Bijzonderheden
De ondernemer biedt een breed scala aan diensten waaronder het geven van clinics/workshops aan individuen en autoclubs. Samen met een uitgebreid netwerk specialisten kan je echt spreken van een one stop shop op gebied van cosmetisch onderhoud aan de auto. 

Werkzaamheden
Een auto wordt cosmetisch naar een topniveau gebracht door diverse bewerkingen. Denk aan machinale lakcorrectie, glas/raam/velgen coatings voor duurzame bescherming, leerbehandelingen, leer spuiten, diepreiniging met stoom van interieur en motorruimtes etc. Met ons netwerk bieden we ook spuitwerk voor reparatie en (deel-)restauratie werk, restylen van deukjes, raamtinten, tuning etc.

Advies

 • Traject: auto beoordelen op staat van onderhoud dmv bijvoorbeeld lakmeting.
 • Bespreking met klant over de mogelijkheden en wensen.
 • Gezamenlijk bepalen van een behandelplan. Door dit specifieke maatwerk wordt een hoge mate van klanttevredenheid en loyaliteit bereikt.
 • Klantcontacten liggen vast in een zelf ontwikkeld CRM systeem.
 • Hierin staan unieke gegevens van de auto zoals merk, uitvoering, chassisnummer, lakkleur, kleurnaam van het leer en de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Ook unieke aftercare via een persoonlijk serviceboekje met specifieke kenmerken/behandelingen en tips voor onderhoud. Professionele shop met onderhoudsmiddelen en meer..van top merken.

Kansen
Het bedrijf is een uitgelezen kans voor een gedreven ondernemer om in te stappen in de groeiende markt van het hoge segment Car Detailing. Met dit Turn key bedrijf liggen er mogelijkheden om de omzet in korte tijd te verdubbelen. Ondernemer is bereid om de koper voor een bepaalde tijd als leermeester te begeleiden.

Kopersprofiel
De ideale koper is een MBI of een strategische partij. Van een MBI- kandidaat verwachten we het volgende:

 • Commercieel
 • Service gericht
 • Liefhebber van auto’s
 • Gedreven en professioneel
 • betrouwbaar gezien het klantenbestand 

Strategische partij
Ideaal voor de ondernemer die al werkt in de markt van auto reconditionering en terecht wil uitbreiden naar het hogere segment met een aantrekkelijk winstpercentage. Tevens een mooie doorgroei kans voor een medewerker met talent en gedrevenheid. 

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer heeft een prachtig bedrijf opgebouwd met een uitstekende reputatie en is bezig met een nieuwe uitdaging. 

Transactievorm
De huidige ondernemer verkoopt de volledige onderneming. Dit houdt in zowel de naam en know-how, als het pand, voorraden, gereedschappen, hefbrug, alarmsyteem en CRM programma.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.