Wegtransport van zeecontainers en containervervoer van gevaarlijke afvalstoffen

Succesvolle onderneming in containertransport ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 26.700.000

EBITDA

EBITDA € 2.947.000

AANTAL FTE

101-500

REGIO

Locatie anoniem

SECTOR

Automotive, transport & logistiek

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29318

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming (opgericht in 1958) verzorgt transporten voor haar afnemers, binnen de Benelux-regio, in Noordwest-Duitsland en Noord-Frankrijk. Met haar complete pakket van logistieke diensten, klantgerichtheid en vakbekwame medewerkers heeft de onderneming zich een sterke reputatie en marktpositie verworven. 

Bijzonderheden
Naast het wegtransport van zeecontainers, verzorgt de onderneming het vervoer van gevaarlijke afvalstoffen in containers, beschikt het over alle vereiste vergunningen en zijn chauffeurs ADR-gecertificeerd. Het bedrijf is onder andere houdster van het SQAS en ISO-9001 certificaten.

Kerncijfers
Bij een omzet van 26,7 miljoen euro werd in 2019 een EBITDA-marge van 11 procent en een EBIT-marge van ruim 5 procent van de omzet gerealiseerd, beide hoger dan in 2018. Bij een 6 procent lagere omzet in het 1e halfjaar van 2020, ligt de brutomarge op bijna 57 procent en de EBITDA-marge op bijna 11 procent van de omzet. 

De markt
De marktvooruitzichten op de middellange termijn bieden de onderneming uitstekende groeimogelijkheden. Zakelijke afnemers, die de onderneming tot haar vaste klanten mag rekenen, stellen strenge eisen wat betreft vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Het bedrijf is hier goed op ingericht. 

Locatie
De onderneming is strategisch gelegen nabij logistieke knooppunten Rotterdam en Antwerpen en kent een uitstekende bereikbaarheid met ruime parkeerfaciliteiten ten behoeve van depotfunctie, met empty handler. Deze kenmerken maakt het bedrijf een interessante partner voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. 

Personeel
In totaal zijn er 131,4 FTE's in de onderneming werkzaam. 

Covid-19
De onderneming heeft totnogtoe relatief weinig te lijden van het Covid-19 pandemie. In het 1e halfjaar werd een nagenoeg onveranderde brutomarge en bedrijfsresultaat gerealiseerd ten opzichte van  hetzelfde interval in 2019. De mondiale Covid-19 pandemie sorteerde gedurende de eerste 6 maanden van 2020 slechts een beperkt neerwaarts effect uit, zowel op commerciële als financiële prestatie indicatoren. 

Transactie
Overdracht middels aandelentransactie (100%). Overdracht zonder bedrijfspanden mogelijk, mits koper bereid is tot huur van de bedrijfspanden voor een middellange termijn. Eigenaren zijn bereid, in overleg met koper, zich beschikbaar te stellen voor doelmatige overdracht in belang van de continuïteit van de onderneming.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.