Met snel oplopende omzet

Unieke onderneming in energie-transities met snel oplopende omzet. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 6.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

21-50

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29800

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Veel bedrijven hebben hun eigen individuele belangen die zelden op elkaar zijn afgestemd en die maar een deel van de circulaire keten raken. De aangeboden onderneming pakt het geheel anders aan en koppelt al deze belangen in de juiste volgorde aan elkaar. Zo ontzorgt en zorgt het bedrijf voor haar klanten op het vlak van milieu, circulariteit en besparingen door beslissingen te nemen die direct aan de winst bijdragende en tot resultaten zal leiden.

De klanten
Het gaat dan om bedrijven met een substantieel energieverbruik, wat betekent dat vooral de grotere ondernemingen klant zijn. Deze onderneming heeft gedegen persoonlijk advies voor haar klanten. Daarnaast ook uitstekende ondersteuning en service tijdens ontwerp, realisatie en exploitatie van de projecten zijn de succesfactoren.

De locatie
Het bedrijf, met de werkmaatschappijen, zijn nu gevestigd op één locatie in Midden-Nederland met uitstekende verbindingen naar de klanten door geheel Nederland.

De omzet
Het huidige omzetniveau ligt boven de € 6 miljoen, maar zal snel oplopen naar > € 20 miljoen per jaar. Waarbij een Ebitda-resultaat van gemiddeld 10 tot 12% als reëel is aan te merken. 

Reden voor verkoop
De eigenaar raakt op leeftijd en zoekt een partner die de verdere groei kan coördineren. De eigenaar wil graag nog 3-5 jaar betrokken blijven met een 35% belang. 

Verkoopprijs
De verkoopprijs voor het 65% aandelenbelang bedraagt € 1.500.000. De overdracht is uiteraard going-concern.

Profiel kandidaat-koper
Dit bedrijf, inclusief de verschillende werkmaatschappijen, vraagt om een ervaren ondernemer of organisatie met bewezen successen. Kennis en ervaringen in de energiemarkt en/of installatiebranche zijn een pré. Belangrijk is ook dat koper een aantoonbaar financieel sterke partij is om niet alleen organisatorisch, maar ook financieel de potentie van de onderneming te kunnen benutten.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.