Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Onderneming in houten chalets, tuinhuizen, garages en woningen

Met vestiging in Noord- en Midden-Nederland


Beschrijving

De aangeboden onderneming heeft 2 vestigingen in Nederland (in Midden-Nederland en Noord-Nederland), beide bedrijfspanden worden gehuurd. De activiteiten bestaan voornamelijk uit het verkopen en monteren van houten chalets, tuinhuizen, garages en complete houten woningen in geheel Nederland. De productie vindt in 2 gelieerde fabrieken in Oost-Europa plaats.

Kerncijfers
De onderneming is door verkoper circa 6 jaar geleden gestart en momenteel sterk groeiende. In 2017 bedroeg de omzet nog circa € 900/k en in 2018 is deze boven € 1/mio uitgekomen met een EBIT van € 300/k. Over geheel 2019 zal naar verwachting de totale jaaromzet uitkomen op circa € 2,2/mio en de verwachting is dat deze positieve ontwikkeling zich zal voortzetten. Er wordt jaarlijks een goed rendement gerealiseerd. Verkoop vindt voor 60% aan particulieren plaats en voor 40% aan bedrijven, waaronder diverse zorgpartijen en recreatiebedrijven.

Medewerkers
Naast de DGA werken er circa 10 medewerkers in de onderneming, de kennis en kunde is hierdoor binnen de onderneming geborgd en niet afhankelijk van de DGA. Momenteel bestaat het team uit 1 buitendienstmedewerker, 6 monteurs, 2 backoffice medewerkers en 1 ict’er.

Reden verkoop
Ondernemer heeft nog andere bedrijfsactiviteiten waarop hij zich volledig wil gaan richten, hetgeen de reden is dat hij deze onderneming wil verkopen.

Transactievorm
De verkopende partij wil de volledige onderneming verkopen, welke bij voorkeur middels een activa-passiva transactie dient plaats te vinden. Overnameprijs is op aanvraag.

Geschikt voor
Zowel voor strategische partijen als ook MBI-kandidaten is deze onderneming erg interessant en geschikt. De overnamekandidaat dient te beschikken over (aantoonbaar) ruim voldoende financiële middelen.  

Meer informatie?
Er is een Verkoopmemorandum beschikbaar welke (na afstemming met verkoper) verstrekt kan worden na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring.

Omzet
€ 2,200,000
Winst
EBITDA € 500,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Midden Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#27714
Rechtsvorm
B.V.