Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Onderneming in klimaattechniek

Commercieel installatiebedrijf in een groeiende markt


Beschrijving

De onderneming is specialist op het gebied van klimaattechniek waaronder ventilatiesystemen, airconditioning en warmtepompen. Het bedrijf is erg succesvol en staat zeer goed in de markt.

Klanten
Er is een zeer grote spreiding van klanten over heel Nederland met het accent op de Randstad. Ca. 80% van de klanten zijn terugkerend via o.a. langlopende onderhoudscontracten.

Locatie
De onderneming is gevestigd in de Randstad. Er zijn tussen de 15 en 20 personeelsleden werkzaam inclusief eigenaar. Er is sprake van een goed, vakkundig en gemotiveerd team.

Omzet
De omzet in 2017 bedroeg € 1.600.000 met een EBITDA (na normalisatie) van 11%. Sinds 2016 vindt er een sterke groei van de omzet plaats, die zich ook in 2018 heeft voortgezet waarin een EBITDA van ca. € 280.000 wordt verwacht.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt € 1.587.000 op basis van een 100% aandelenovername.

Groeipotentie
Het bedrijf heeft een enorm groeipotentieel voor de komende jaren. Enerzijds door een grote vraag naar een vervangingsmarkt op het gebied van airconditioning en anderzijds door de grote marktontwikkeling en vraag naar warmtepompen. Het bedrijf heeft hiervoor alle expertise in huis!

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden om de verdere groei van dit bijzondere bedrijf te realiseren.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 1.587.000

Geschikt voor
Dit bedrijf is geschikt voor een commercieel “zware” MBI-er (en niet vreemd van techniek), een strategische partij of een investeringsbedrijf met toegevoegde waarde.

Omzet
€ 2,000,000
Aantal FTE
11-20
Regio
West Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek
Profielnummer
#25817
Rechtsvorm
B.V.