Onderneming in koel-, vriestechniek en airconditioning

Actief in zowel de B2C- als de B2B-markt


Beschrijving

Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering en installatie, onderhoud van alle systemen van koel/vries en airconditioning, en warmtepompinstallaties bij bedrijven en particulieren. Het bedrijf heeft een goed gevulde orderportefeuille.

Bijzonderheden
De werkzaamheden vinden over het algemeen plaats in het zuidoosten van Nederland. Er is een groot bestand aan klanten in periodiek onderhoud. Het bedrijf is F-gassen gecertificeerd.

Kerncijfers
De omzet in 2019 bedroeg € 580.000. Voor 2020 wordt een omzet verwacht van € 660.000.

Vestiging
De onderneming is gevestigd in het zuidoosten van Nederland. Er is een vast medewerkersbestand van 5 personen inclusief de eigenaar. De medewerkers zijn vakkundig en zeer gemotiveerd.

Groeipotentieel
De verwachting voor de komende jaren zijn een enorme groei in klimaatbeheersingsopdrachten gezien het veranderde klimaat en het duurzaamheidsbeleid van de overheid. De vraag naar airco-installaties en warmtepompen zal ernorm toenemen. De koeltechnische installaties zullen ook toenemen zij het in mindere mate. Voor al deze technieken heeft de onderneming kennis en expertise in huis.

Reden verkoop
De eigenaar wil om persoonlijke redenen met het bedrijf stoppen. Hij is echter wel genegen zijn kennis van de sector bij de nieuwe eigenaar in te zetten waarbij de huidige eigenaar bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

Kans
De onderneming biedt uitstekende perspectieven voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis en kunde van deze sector.

Bereidheid eigenaar
Bespreekbaar is dat de eigenaar nog voor een periode betrokken blijft.

Geschikt voor
Dit bedrijf is geschikt voor een jonge ondernemer die in wil spelen op de ontwikkeling in de maatschappij. Ook is het interessant voor een onderneming die het werkgebied in dit deel van het land wil uitbreiden.

Aangeboden belang
De eigenaar wil het volledige bedrijf verkopen.

Meer informatie
Na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Omzet

€ 606.000

Winst

Nettowinst € 100.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Zuid Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek, Overig

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

VOF

Profielnummer

#28899

Online Kerstshow | 3 dec | 15.30 uur

Online Kerstshow

Programma

Kijk donderdag 3 december van 15.30 - 17.00 uur naar de online Kerstshow van Brookz & Dealsuite. De ultieme afsluiting van een bijzonder overnamejaar!

  • Top 10 mooiste MKB-deals
  • Outlook 2021
  • Column Robert De Boeck
  • Lancering Brookz 500
  • Bekendmaking winnaars F&O Awards
Schrijf je in!